Dancing Thai Yoga Massage

In de loop der jaren heeft Carollyne een behandelwijze ontwikkeld die je meeneemt op een ontdekkingsreis door je hele lichaam. Dit geldt vooral voor de ontvanger/cliënt, maar ook als massagetherapeut ontdek je spanning en ontspanning, gemak en ongemak, balans en disbalans in je eigen lichaam en hoe deze elkaar afwisselen.

De technieken volgen elkaar op in een flow waarbij de transities soms lijken op een dans. Het lichaam van de ontvanger/cliënt wordt uitgenodigd om zich in ontspanning over te geven aan de koesterende wiegende bewegingen.

Een cliënt schreef in een recensie: “Het was alsof je ballet met me deed en dat ik dan passief mee mocht doen. Glibberen als een vis, vliegen als een vogel en nog meer dierenbewegingen. Ik voelde me licht en opgetild.”

Carollyne’s technieken zijn geïnspireerd op bewegingen en meditatieve flow uit jarenlange beoefening van traditionele Oosterse Krijgskunsten, o.a. Karate, Aikido en Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu (zwaardvechten). Haar favoriete discipline was het grondgevecht van o.a. Jiu Jitsu en Grappling, hierbij gaat het om het fixeren en controleren van de ander in een gewrichtsklem (overstrekking), wurging (bloodstop) of andere greep tot diegene zich overgeeft.

Bij de eerste therapeutische Thai Yoga massagebehandeling die Carollyne kreeg in 2016 voelde ze naast de heilzame werking een directe klik en herkenning van de bewegingen van haar favoriete krijgskunstdiscipline. Dit was voor haar het aanbreken van een nieuwe fase in haar praktijk. De massagetafel en –olie maakten plaats voor een verwarmde mat op de grond waarop de volledig geklede cliënt behandeld werd.

Carollyne zag duidelijke overeenkomsten tussen lichaamsposities en technieken van het grondgevecht en die van de Thai Yoga Massage. Waar in de (wedstrijd)sport een gewrichtsklem wordt aangezet met een competitief doel, zo wordt bij Thai Yoga Massage de pakking milder aangezet en als helende rekking of strekking gebruikt. Waar je bij Jiu Jitu met een wiebelbeweging je tegenstander steeds meer verstrikt in je greep laat zakken zo voelt bij Thai Yoga Massage je ontvanger/cliënt zich met elke wiebelbeweging steeds meer gedragen wegzakken in jouw armen. En waar bij Jiu Jitsu een respectvolle en gecontroleerde bloodstop op de halsslagader wordt aangezet om een Knock-out te veroorzaken tenzij de tegenstander zich voortijdig overgeeft, wordt bij Thai Yoga Massage een bloodstop op lies- of armslagaders aangezet om bloeddoorstroming en afvoer van afvalstoffen te bewerkstelligen.

Bij de sporttraining is er ook het speelse aspect van samen “rollen”, waarbij je samen in vloeiende bewegingen van de ene naar de andere positie verplaatst. Hierbij houd je voortdurend contact met je trainingsmaatje om te weten waar diegene zich bevindt in relatie tot jouw lichaam. Het is van belang om de juiste afstand en positie ten opzichte van elkaar te hebben om zelf in balans te blijven. Ook in de Thai Yoga Massage is dit van groot belang. We gaan in de cursus dus een aantal rol-oefeningen doen om je eigen lichaam beter te leren kennen, je beter te kunnen positioneren en je deze flow van bewegingsvaardigheden mee kunt nemen in je behandelingen.

Een cliënt schreef een recensie met de titel: Origami Mindfulness ervaring”

WAT LEER JE

Tijdens deze 5-daagse cursus leer je hoe je vloeiende transities kunt maken tussen verschillende technieken en jezelf en je cliënt in een meditatieve flow kunt brengen. Er wordt er aandacht besteed aan balans, timing en afstand; de drie principes die Carollyne zowel in haar werk als privéleven belangrijk vindt. Daarnaast leer je technieken die Carollyne ontwikkeld heeft op basis van haar achtergrond in Oosterse Krijgskunsten en dans.

OVER CAROLLYNE TJONG AYONG

Carollyne heeft zich in 2011 als zelfstandig (sport)massagetherapeut gevestigd in Amsterdam en is eind 2016 overgestapt naar Thai Yoga Massage.

Het is Carollyne’s kwaliteit en grote passie om mensen met zichzelf in contact te brengen en zich daardoor lekkerder in hun vel te laten voelen. Met een brede opleidingsachtergrond, ervaring als behandelaar en ervaring in dans, krijgskunst en -onderwijs heeft ze een mooie basis opgebouwd waarmee ze mensen met uiteenlopende lichamelijke, psychosomatische en psychosociale klachten en problematiek kan helpen. In haar eigen praktijk is ze o.a. werkzaam als knuffeltherapeut, massagetherapeut, trainer weerbaarheid en zelfverdediging en ze geeft individuele begeleiding. De behandelvormen lopen doorgaans enigszins in elkaar over.

Haar diensten lijken heel verschillend, maar in haar ervaring gaat het slechts om verschillende vormen. Ze bewerkstelligen allemaal hetzelfde doel: welzijn bevorderen. En inhoudelijk gaan ze allemaal over dezelfde principes: afstand & nabijheid, grenzen aanvoelen & aangeven, respect voor de ander & voor jezelf, kracht & flexibiliteit, jezelf zien & gezien worden, disbalans & balans en op het juiste moment leren aanspannen & ontspannen.

VOOR WIE

Deze cursus is bedoeld voor beoefenaars van Thai Yoga Massage en andere masseurs/massagetherapeuten die gewend zijn om veel op de grond op een mat te werken.

WANNEER

De cursus vindt plaats in 2024 en de cursusdagen zijn van 10:30-17:30.

  • Za 6 t/m di 9 januari
  • Za 3 februari

We hebben er voor gekozen om de cursus op te splitsen. Na vier intensieve dagen heb je een aantal weken de tijd om te oefenen met de nieuwe technieken. Op de vijfde dag in februari is er ruimte voor fijnslijpen van punten waar je tegen aangelopen bent én je leert nog een aantal extra technieken die je kunt toevoegen aan je nieuwe repertoire.

LOCATIE

De cursus wordt gegeven op Schafterdijk 11, 5556 VK Valkenswaard. De prachtige landelijk gelegen lesruimte van Thai Dee, erkend HBO-opleidingsinstituut voor Thaise massagetherapie.

AANMELDING

Je kunt je aanmelden via opleidingsinstituut Thai Dee.

** ** **

VOORPROEFJE

Wie alvast een klein voorproefje wil ervaren in combinatie met prachtige gitaarmuziek en een ervaring voor al je zintuigen. Kom eens kijken naar een CarollyneInMotion.