Knuffelworkshop & Knuffelconcert

VRAAG & ANTWOORD

KNUFFELWORKSHOP & KNUFFELCONCERT/ CABARET
WORKSHOP-INFO WAT GA JE LEREN? CONCERT-INFO ONZE MUSICI | KNUFFELCONCERT-DINER | VRAAG & ANTWOORD | REGELS & KLEDING | KARMA-AANPAK & DONATIEBASIS | ZIJN ER DAN GEEN KOSTEN? | TIJDSSCHEMA & LOCATIE | AANMELDING

VRAAG & ANTWOORD

Vraag           : Is een Knuffelconcert hetzelfde als Knuffelworkshop?
Antwoord   : Het Knuffelconcert start met een korte Knuffelworkshop zodat de gasten zich comfortabel voelen bij elkaar. Daarna zoekt iedereen samen of zelfstandig een plekje om te genieten van het verdere programma met muziek en een maaltijd.

Vraag           : Voor wie is deze workshop bedoeld?
Antwoord   : Voor iedereen die behoefte heeft om in alle rust aandacht voor zichzelf en voor anderen te ervaren. Iedereen is welkom en krijgt de mogelijkheid om even helemaal tot rust te komen en een dieper contact met zichzelf te ervaren. De ervaring leert dat mannen en vrouwen van alle leeftijden en achtergronden, met en zonder beperkingen, met of zonder partnerrelatie zich verder kunnen ontwikkelen tijdens een workshop.

Vraag           : Gaan we de hele tijd knuffelen?
Antwoord   : Nee hoor, we doen nog veel meer. De workshop is opgebouwd uit verschillende onderdelen en oefeningen waarin je leert contact te maken met jezelf en met een ander. Soms raken we elkaar aan en soms juist helemaal niet. Het laatste deel van de workshop wordt er wel geknuffeld.

Vraag           : Wat moet ik doen als ik me onprettig voel of emotioneel word?
Antwoord   : Het kan gebeuren dat je een oefening heel spannend vindt of dat er ineens emoties opspelen, dat mag er allemaal zijn. Of het nou gebeurt tijdens een groepsoefening, een individuele oefening of een tweetaloefening, meld het even aan je oefenpartner en aan een van de workshopbegeleiders. Er wordt altijd een prettige oplossing gevonden en als het nodig is kan je even met een van de begeleiders tot rust komen in de andere ruimte.

Vraag           : Kan ik me alleen inschrijven of moet ik samen met iemand komen?
Antwoord   : Je kunt je alleen inschrijven en je mag ook samen met iemand komen. We doen individuele oefeningen, oefeningen met tweetallen en met de hele groep. Tijdens de oefeningen wordt af en toe gewisseld van oefenpartner en wij zorgen voor een even aantal deelnemers in de groep zodat je altijd een tweetal kunt vormen.

Vraag           : Kom ik als enige nieuweling in een bestaande groep?
Antwoord   : Nee hoor, de samenstelling van de groep is iedere keer anders. Soms bestaat de groep uit nieuwe mensen én herhaaldeelnemers, en soms uit allemaal nieuwe mensen.

Vraag           : Moet ik mannen en vrouwen aanraken en knuffelen tijdens de workshop?
Antwoord   : Er zullen mannen en vrouwen aan de workshop deelnemen, en in principe is het de bedoeling dat iedereen samen aan de oefeningen deelneemt. Maar niets moet, het is de bedoeling dat jij je prettig voelt. Je mag tijdens de workshop altijd je grenzen en behoeftes aangeven, dat moedigen we zelfs aan. We doen ook een oefening om deze vaardigheid te trainen. Als er voor de workshop dingen zijn die je met de workshopbegeleider(s) wilt bespreken – of je wilt een specifieke workshop voor een specifieke doelgroep aanvragen – bel of e-mail even.

Vraag           : Wat gebeurt er als ik opgewonden raak tijdens de workshop?
Antwoord   : Dat kan gebeuren, maar daar wordt niet op ingegaan. Als het nodig is kunnen we een korte pauze voor je inlassen. Om een veilige en prettige omgeving te creëren zullen we bij ongepast gedrag of ongepaste verzoeken de betreffende deelnemer direct verzoeken de workshop te verlaten.