Knuffelworkshop & Knuffelconcert

(VOOR INFO OVER KNUFFELCONCERT/ KNUFFELCABARET SCROL NAAR BENEDEN)

HIERONDER DE VOLGENDE PUNTEN

WORKSHOP-INFORMATIE WAT GA JE LEREN? | VRAAG & ANTWOORD | TIJDSSCHEMA | LOCATIE | KLEDING | KARMA-AANPAK | “BETAAL-WAT-JE-HET-WAARD-VINDT” | “PAY-IT-FORWARD” | GIFT-ECONOMY | HOEVEEL KOST DE WORKSHOP EIGENLIJK?| AANMELDING | ONLINE AGENDA | KNUFFELCONCERT … 

WORKSHOP-INFORMATIE

De workshop is gericht op contact, met jezelf en met anderen. We geven je interessante inzichten over het belang van aanraken en aangeraakt worden. Maar jij gaat vooral zelf veel ervaren op het gebied van persoonlijke ruimte, rust en verbondenheid.

In deze workshop leer je met heel andere ogen naar jezelf en naar de wereld kijken. De oefeningen zijn intens, maar door de speelse opbouw voel je je snel op je gemak. Zo kan je met plezier deelnemen en ontspannen. Er wordt zeker geknuffeld, maar we hebben nog véél meer voor je in petto.

Aan het einde van de workshop heb je de tools in huis om beter te ontspannen en dichter bij elkaar – en bij jezelf – te komen met en zonder aanraking.

schermafdruk-2017-04-14-14-24-28-kopie

WAT GA JE LEREN TIJDENS DEZE WORKSHOP?

ONTSPANNING

Ontspanning is de basis. Als je ontspannen bent voel je je prettig. Je kunt de juiste beslissingen nemen en de juiste dingen doen (en laten!) Leer een aantal ontspanningsoefeningen en technieken die je direct in je eigen leven toe kunt passen.

CONTACT MET JEZELF EN MET ELKAAR

Je leert op verrassende manieren contact te maken met een ander. Ontdek hoe je stemgebruik en lichaamstaal, en uiteindelijk ook aanraking kunt inzetten om contact te maken. In dit proces leer je ook jezelf beter kennen.

SAMENZIJN & SAMENWERKING

Soms hoor je mensen zeggen dat ze alles alleen kunnen. Waar­schijnlijk bedoelt zo iemand dan dat ze het zelf kunnen. Zelf is iets anders dan alleen. Ontdek hoe je door samenzijn en samenwerking lekkerder in je vel kunt gaan zitten.

GEVEN & ONTVANGEN

Ben jij voornamelijk een gever of kan je ook makkelijk ontvangen? Ervaar door eenvoudige oefeningen of er voor jou verschil is tussen geven en ontvangen. Dit inzicht kan je helpen om in het dagelijks leven goed voor jezelf – en daarmee ook voor anderen – te zorgen.

MASSAGETECHNIEKEN

Als je wel eens gemasseerd bent dan weet je hoe prettig en ont­spannend dat is. Maar hoe doe je dat precies? Ontdek hoe je aan de hand van een paar eenvoudige massage­technieken een ander kan helpen om te ontspannen.

VERTROUWEN

Vertrouwen geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Daarnaast zorgt het voor rust en balans in je hoofd. Ervaar letterlijk en figuurlijk de ondersteuning en kracht van de groep. Leer hoe je vertrouwen kunt krijgen en geven.

GRENZEN, VERBINDING & RESPECT

Om je grens aan te geven moet je contact maken met een ander. Wanneer je contact maakt met iemand kan je zelfs zonder woorden de grens van die ander aanvoelen. Ontdek hoe persoonlijke grenzen en verbinding tussen mensen samen gaan.

KNUFFELEN & AANRAKING

Hoe voel jij je als je met iemand knuffelt? Knuffel jij een bekende anders dan een vreemde? Ontdek hoe jij mensen aanraakt en hoe dat voelt. Leer welke knuffel­posities jij prettig vindt.

VRAAG EN ANTWOORD

Vraag           : Voor wie is deze workshop bedoeld?

Antwoord   : Voor iedereen die behoefte heeft om in alle rust aandacht voor zichzelf en voor anderen te ervaren. Iedereen is welkom en krijgt de mogelijkheid om even helemaal tot rust te komen en een dieper contact met zichzelf te ervaren. De ervaring leert dat mannen en vrouwen van alle leeftijden en achtergronden, met en zonder beperkingen, met of zonder partnerrelatie zich verder kunnen ontwikkelen tijdens een workshop.

Vraag           : Gaan we de hele tijd knuffelen?

Antwoord   : Nee hoor, we doen nog veel meer. De workshop is opgebouwd uit verschillende onderdelen en oefeningen waarin je leert contact te maken met jezelf en met een ander. Soms raken we elkaar aan en soms juist helemaal niet. Het laatste deel van de workshop wordt er wel geknuffeld.

Vraag           : Wat moet ik doen als ik me onprettig voel of emotioneel word?

Antwoord   : Het kan gebeuren dat je een oefening heel spannend vindt of dat er ineens emoties opspelen, dat mag er allemaal zijn. Of het nou gebeurt tijdens een groepsoefening, een individuele oefening of een tweetaloefening, meld het even aan je oefenpartner en aan een van de workshopbegeleiders. Er wordt altijd een prettige oplossing gevonden en als het nodig is kan je even met een van de begeleiders tot rust komen in de andere ruimte.

Vraag           : Kan ik me alleen inschrijven of moet ik samen met iemand komen?

Antwoord   : Je kunt je alleen inschrijven en je mag ook samen met iemand komen. We doen individuele oefeningen, oefeningen met tweetallen en met de hele groep. Tijdens de oefeningen wordt af en toe gewisseld van oefenpartner en wij zorgen voor een even aantal deelnemers in de groep zodat je altijd een tweetal kunt vormen.

Vraag           : Kom ik als enige nieuweling in een bestaande groep?

Antwoord   : Nee hoor, de samenstelling van de groep is iedere keer anders. Soms bestaat de groep uit nieuwe mensen én herhaaldeelnemers, en soms uit allemaal nieuwe mensen.

Vraag           : Moet ik mannen en vrouwen aanraken en knuffelen tijdens de workshop?

Antwoord   : Er zullen mannen en vrouwen aan de workshop deelnemen, en in principe is het de bedoeling dat iedereen samen aan de oefeningen deelneemt. Maar niets moet, het is de bedoeling dat jij je prettig voelt. Je mag tijdens de workshop altijd je grenzen en behoeftes aangeven, dat moedigen we zelfs aan. We doen ook een oefening om deze vaardigheid te trainen. Als er voor de workshop dingen zijn die je met de workshopbegeleider(s) wilt bespreken – of je wilt een specifieke workshop voor een specifieke doelgroep aanvragen – bel of e-mail even.

Vraag           : Wat gebeurt er als ik opgewonden raak tijdens de workshop?

Antwoord   : Dat kan gebeuren, maar daar wordt niet op ingegaan. Als het nodig is kunnen we een korte pauze voor je inlassen. Om een veilige en prettige omgeving te creëren zullen we bij ongepast gedrag of ongepaste verzoeken de betreffende deelnemer direct verzoeken de workshop te verlaten.

TIJDSSCHEMA
 • … – … Deuren open voor de deelnemers, tijd om gedag te zeggen en evt. om te kleden.
 • … – … Workshop van 3 uur (Om de deelnemers niet te storen sluiten wij de deuren na aanvang van de workshop.)
 • … – … Einde van de workshop en uitzwaaien (of blijven voor het Knuffelconcert als die gepland staat)

LET OP: Bekijk het precieze tijdsschema in de online agenda.

MIJN LOCATIE OF JOUW LOCATIE?

De workshopruimte bevindt zich op:

 • Lutmastraat 209A, 1074 TW Amsterdam.

Je kunt ook een workshop op jouw locatie bestellen. We maken dan afspraken afgestemd op jouw wensen:

 • De kosten zijn afhankelijk van je wensen.
 • De workshop kan 2 uur duren maar ook langer.
 • Het maximum aantal deelnemers is afhankelijk van je ruimte. We hebben ervaring met grote groepen.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

KLEDING

 • Draag een comfortabele lange (jogging)broek
 • Draag een comfortabel shirt met een goed sluitend boordje (lange) mouwen
 • Extra sokken en pantoffels zijn aanwezig
 • Je kunt je voor en na de les omkleden

***

DE KARMA-AANPAK VAN DE KNUFFELWORKSHOP

Een experiment in vrijgevigheid, dat vereist en bevordert collectief vertrouwen, steun en creativiteit van de gemeenschap

Sinds september 2003 bleven Martijn en Carollyne elkaar tegenkomen in het Universitair Sportcentrum in Amsterdam tijdens lessen van diverse Oosterse krijgskunsten (o.a. Karate, Jiu Jitsu en Kickboksen). Hun contact is uitgegroeid tot een hechte vriendschap en een samenwerking. Beide op hun eigen wijze gespecialiseerd in Ontspanning en Coaching geven ze nu al een aantal jaren samen hun gecombineerde Ontspanning & Knuffelworkshop. Op deze manier bevorderen ze het mentale, emotionele en fysieke welzijn, evenals een oprechte verbinding met het zelf en anderen via aanraking, ontspanning en oprechte aandacht.

Maar er is meer: Carollyne gebruikt in haar andere bedrijf al jarenlang een betalingsfilosofie gebaseerd op vertrouwen. Ondertussen is het tweede element geven er nu ook aan toegevoegd. Martijn en Carollyne hebben besloten om samen het experiment aan te gaan en deze betalingsfilosofie nu ook te gebruiken voor hun gezamenlijke workshops en andere evenementen. De twee elementen:

1) “BETAAL-WAT-JE-HET-WAARD-VINDT”

Op het einde van de workshop wordt je als deelnemer uitgenodigd om te bepalen hoeveel je wilt betalen voor de workshop. Martijn en Carollyne vertrouwen erop dat ze de kosten (zie hieronder) kunnen dekken met het geld van mensen die het zich kunnen veroorloven, en tegelijkertijd ook deelnemers met minder geld de kans geven om aan de workshop deel te nemen.

2) “PAY-IT-FORWARD”

Nog meer goed nieuws: Iemand die voor jou kwam, heeft een cadeau gegeven en de workshop voor jou betaald. Nu is het jouw kans om het te betalen voor een toekomstige deelnemer, zodat de cirkel van geven kan doorgaan. Daarom word je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit experiment van geven.

WAAROM GIFT-ECONOMIE?

Deze combi-workshop biedt de perfecte omgeving om deze vraag aan te pakken en daarmee verbinding te maken met de Pay-It-Forward-geest binnenin. Sterker nog, jij en de andere deelnemers kunnen uit de eerste hand belangrijke elementen van de gift-economie ervaren: onzelfzuchtig geven, keuzevrijheid en het doel om meerdere positieve rimpeleffecten te creëren. Een van de rimpeleffecten is dat je met je geldelijke bijdrage Carollyne en Martijn steunt om meer workshops te kunnen ontwikkelen en aanbieden op basis van de gift-economie, wat betekent dat steeds meer mensen hiervan kunnen profiteren.

HOEVEEL KOST DE WORKSHOP EIGENLIJK?

De Knuffel Workshop vereist veel logistiek en veel voorbereidingstijd. Om alle kosten te dekken voor de workshop in Amsterdam (huur voor locatie, materialen, reiskosten, uurtarieven etc.) is ongeveer € 590, – nodig. Het minimale aantal deelnemers is 6 en het maximale aantal is 16 deelnemers. Dus de gemiddelde kosten per workshop / persoon worden berekend naar het aanwezige aantal deelnemers.

VOORBEELD BETALINGSFORMULIER

Hieronder een voorbeeld van het betalingsformulier wat je aan het einde van de workshop zult ontvangen. Deze berekening is gemaakt op basis van 9 deelnemers:

Bedankt voor je deelname aan de Knuffelworkshop, we vonden het leuk dat je erbij was!

Op datum: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ duurt de Knuffelworkshop _ _ 3 _ _ uur
  De volledige kosten € 590,-
  Aantal deelnemers _ _ 9 _ _

De volledige kosten  € 590,-  gedeeld door het aantal deelnemers _ _ 9 _ _€ 65,55  per persoon

In juni 20018 is ons Experiment van  Vrijgevigheid gestart. Een evenement is door ons betaald en daarna is alles in beweging gekomen. Iemand anders heeft jouw deelname van vandaag betaald. Nu is het aan jou om te betalen voor iemand die na jou komt. Op die manier blijft de Ketting van Geven doorgaan.

Vul een van de onderstaande betalingsopties in en word deel van de Gift-Economie.

      □   Ik kies ervoor om het volledige bedrag p. p. te betalen voor iemand na mij €  _ _ 65,55_ _
      □   Ik kies ervoor om een ​​ander bedrag * voor iemand na mij te betalen, nml. €  _ _ _ _ _ _ _ _

* dit bedrag kan hoger of lager zijn dan het volledige bedrag per persoon

Hartelijk bedankt voor je bijdrage!

AANMELDING

In de online agenda kun je zelf je deelname boeken.

We adviseren om tijdens de entreetijd te arriveren. Om de deelnemers niet te storen sluiten wij de deuren na aanvang van de workshop. Bedankt voor je begrip.

We kijken uit naar je komst.

KNUFFELCONCERT/ KNUFFELCABARET

HIERONDER DE VOLGENDE PUNTEN

CONCERT-INFORMATIE ONZE MUSICI | KLEDING | CONCERT REGELS | TIJDSSCHEMA | KNUFFEL-DINER | KARMA-AANPAK | “BETAAL-WAT-JE-HET-WAARD-VINDT” | “PAY-IT-FORWARD” | GIFT-ECONOMY | HOEVEEL KOST HET CONCERT EIGENLIJK| AANMELDING | ONLINE AGENDA

CONCERT INFORMATIE

De concerten bij Lepeltje Lepeltje Knuffelsessies & Massage zijn warm en gezellig. Bij de titel Knuffelconcert denk je misschien dat je moet knuffelen, maar je mag ook aanwezig zijn en meegenieten van de muziek en sfeer zonder persé te knuffelen. Na de presentatie van de avondplanning en een mini-Knuffelworkshop mag iedereen een comfortabel plekje zoeken en kan het concert beginnen.

Er zijn meer dan voldoende Terapy’s – dit zijn grote zitzakken waar je heerlijk alleen of samen in weg kunt zakken. De hoes is gemaakt van zachte rekbare katoen, waardoor de inhoud zich als een zachte cocon naar je lichaam vormt en je rug ondersteunt. Daarnaast neemt hij je lichaamswarmte op wat er voor zorgt dat je volledig kunt ontspannen.

Terwijl je geniet van de muziek die onze muzikale gasten spelen, kun je knuffelen in een veilige atmosfeer. Ongeacht wie er voor ons komt spelen, we zorgen voor prachtige muziek en een aangename sfeer.

We bieden regelmatig de gelegenheid om van knuffelpartner te wisselen. De ervaring leert ons: Ook al zit je nog zo lekker – wisselen naar een nieuwe knuffelpartner geeft telkens een andere en meestal ook prettige beleving – zelfs als je er even voor moet opstaan. Wij zijn de hele avond beschikbaar om bestellingen op te nemen en te serveren, en om te assisteren bij het vinden van de meest comfortabele knuffelposities.

ONZE MUSICI

 • Piano op Wielen – Michiel Brinkmann – speelt bij ons laidback transachtige ruimtelijke improvisatiemuziek gecombineerd met bekende Jazzmelodieën gecreëerd in het moment.
 • Pianist en singer-songwriter – Ernst Klijzing – geeft af en toe een optreden als daar gevoelsmatige noodzaak is. Hij raakt ons met zijn stem en zijn lyrics uit het hart.
 • Oostenrijks muzikaal Cabaretier – Thomas Franz-Riegler – deelt zijn passie voor muziek en vertelt met humor over zijn leven. Hij raakt ons met zijn verhalen, zingt, en bespeelt 7 instrumenten en een loop-station.
 • Brazilian Cellist en getalenteerd musicus – Rafael Kalil – neemt ons mee op een wereldse muzikale reis. Hij dekt ons toe met een warme deken van Contemporary Fusion Cello om van te genieten en heerlijk bij weg te dromen.
 • De getalenteerde en gezellige Jazz entertainer – Zoox Coby – speelt op zijn guitalele en zingt voor ons van Sinatra tot zijn eigen repertoir. Easy listening music met Engelse vocals en af en toe een vrolijke noot.

In de agenda wordt aangegeven welke musici spelen op het Knuffelconcert.

KLEDING

 • Draag een comfortabele lange (jogging)broek
 • Draag een comfortabel shirt met een goed sluitend boordje en (lange) mouwen
 • Zorg dat je schoon en fris bent, maar gebruik GEEN zware parfum of deo. Dit verzoek i.v.m. allergieën van andere deelnemers
 • Extra sokken en pantoffels zijn aanwezig

CONCERT-REGELS

 • Kleding blijft aan
 • Je hoeft niet te knuffelen, je mag ook op jezelf zitten en genieten van de muziek en sfeer
 • Om te knuffelen moet je toestemming vragen en een verbaal “Ja” ontvangen
 • Zeg “Ja” of “Nee” > “Ja” = Ja, “Nee” = Nee
 • “Misschien” = Nee, maar er mag op een later moment nog eens gevraagd worden
 • Je mag altijd van mening veranderen of aangeven dat je even genoeg hebt geknuffeld
 • Vraag assistentie als dat nodig is
 • Een lach en een traan komen soms voor, ze zijn beide welkom
 • Respecteer andermans lichaam, emotie en privacy, dus ook geen foto’s of opnames maken.
 • Houd de ruimte schoon

TIJDSSCHEMA KNUFFELCONCERT

 • … – … Deuren open voor de concertgasten
 • … – … Concert van 3 uur (Om de gasten niet te storen sluiten wij de deuren na aanvang van het concert)
 • … – … Einde van het concert en uitzwaaien

LET OP: Bekijk het precieze tijdsschema in de online agenda.

“KNUFFEL-DINER”

Tijdens de pauze serveren we een “Knuffel-Diner”. Alle ingrediënten zijn VEGAN  en hoofdzakelijk BIOLOGISCH. Geef eventuele allergieën ruim van te voren door.

***

DE KARMA-AANPAK VAN HET KNUFFELCONCERT

Een experiment in vrijgevigheid, dat vereist en bevordert collectief vertrouwen, steun en creativiteit van de gemeenschap

Sinds september 2003 bleven Martijn en Carollyne elkaar tegenkomen in het Universitair Sportcentrum in Amsterdam tijdens lessen van diverse Oosterse krijgskunsten (o.a. Karate, Jiu Jitsu en Kickboksen). Hun contact is uitgegroeid tot een hechte vriendschap en een samenwerking. Beide op hun eigen wijze gespecialiseerd in Ontspanning en Coaching geven ze nu al een aantal jaren samen hun gecombineerde Ontspanning & Knuffelworkshop. Op deze manier bevorderen ze het mentale, emotionele en fysieke welzijn, evenals een oprechte verbinding met het zelf en anderen via aanraking, ontspanning en oprechte aandacht.

Maar er is meer: Carollyne gebruikt in haar andere bedrijf al jarenlang een betalingsfilosofie gebaseerd op vertrouwen. Ondertussen is het tweede element geven er nu ook aan toegevoegd. Martijn en Carollyne hebben besloten om samen het experiment aan te gaan en deze betalingsfilosofie nu ook te gebruiken voor hun gezamenlijke workshops en andere evenementen. De twee elementen:

1) “BETAAL-WAT-JE-HET-WAARD-VINDT”

Op het einde van de workshop wordt je als deelnemer uitgenodigd om te bepalen hoeveel je wilt betalen voor de workshop. Martijn en Carollyne vertrouwen erop dat ze de kosten (zie hieronder) kunnen dekken met het geld van mensen die het zich kunnen veroorloven, en tegelijkertijd ook deelnemers met minder geld de kans geven om aan de workshop deel te nemen.

2) “PAY-IT-FORWARD”

Nog meer goed nieuws: Iemand die voor jou kwam, heeft een cadeau gegeven en de workshop voor jou betaald. Nu is het jouw kans om het te betalen voor een toekomstige deelnemer, zodat de cirkel van geven kan doorgaan. Daarom word je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit experiment van geven.

WAAROM GIFT-ECONOMIE?

Deze combi-workshop biedt de perfecte omgeving om deze vraag aan te pakken en daarmee verbinding te maken met de Pay-It-Forward-geest binnenin. Sterker nog, jij en de andere deelnemers kunnen uit de eerste hand belangrijke elementen van de gift-economie ervaren: onzelfzuchtig geven, keuzevrijheid en het doel om meerdere positieve rimpeleffecten te creëren. Een van de rimpeleffecten is dat je met je geldelijke bijdrage Carollyne en Martijn steunt om meer workshops te kunnen ontwikkelen en aanbieden op basis van de gift-economie, wat betekent dat steeds meer mensen hiervan kunnen profiteren.

HOEVEEL KOST HET CONCERT EIGENLIJK?

Het Knuffelconcert vereist veel logistiek en veel voorbereidingstijd. Om alle kosten te dekken voor concert in Amsterdam (huur voor locatie, materialen, reiskosten, uurtarieven etc.) is ongeveer € 825, – nodig. Het minimale aantal deelnemers is 8 en het maximale aantal is 20 deelnemers. Dus de gemiddelde kosten per persoon worden berekend naar het aanwezige aantal deelnemers.

VOORBEELD BETALINGSFORMULIER

Hieronder een voorbeeld van het betalingsformulier wat je aan het einde van het concert zult ontvangen. Deze berekening is gemaakt op basis van 10 deelnemers:


Bedankt voor je deelname aan Knuffelconcert, we vonden het leuk dat je er bij was!

Bedankt voor je deelname aan de Lepeltje Lepeltje Knuffelclub, we vonden het leuk dat je erbij was!

Op datum: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _duurt de Knuffelconcert_ _ 3 _ _ uur
 De volledige kosten€ 825,-
 Aantal deelnemers_ _ 10 _ _

De volledige kosten  € 825,-  gedeeld door het aantal deelnemers _ _ 10 _ _€ 82,50  per persoon

In juni 20018 is ons Experiment van  Vrijgevigheid gestart. Een evenement is door ons betaald en daarna is alles in beweging gekomen. Iemand anders heeft jouw deelname van vandaag betaald. Nu is het aan jou om te betalen voor iemand die na jou komt. Op die manier blijft de Ketting van Geven doorgaan.

Vul een van de onderstaande betalingsopties in en word deel van de Gift-Economie.

      □   Ik kies ervoor om het volledige bedrag p. p. te betalen voor iemand na mij €  _ _ 82,50 _ _
      □   Ik kies ervoor om een ​​ander bedrag * voor iemand na mij te betalen, nml. €  _ _ _ _ _ _ _ _

* dit bedrag kan hoger of lager zijn dan het volledige bedrag per persoon 

Hartelijk bedankt voor je bijdrage!


AANMELDING

In de online agenda kun je zelf je deelname boeken.

We adviseren om tijdens de entreetijd te arriveren. Om de deelnemers niet te storen sluiten wij de deuren na aanvang van de workshop. Bedankt voor je begrip.

We kijken uit naar je komst.