Karate & Knuffelen

HIERONDER DE VOLGENDE PUNTEN

KARATE & KNUFFELEN INFORMATIE | VRAAG & ANTWOORD | TIJDSSCHEMA | LOCATIE | KLEDING | KNUFFELREGELS | KARMA-AANPAK | “BETAAL-WAT-JE-HET-WAARD-VINDT” | “PAY-IT-FORWARD” | GIFT-ECONOMY | HOEVEEL KOST DE WORKSHOP EIGENLIJK?| AANMELDING | ONLINE AGENDA |

KARATE & KNUFFELEN INFORMATIE

Deze workshop is ontstaan omdat een aantal mensen wel eens wat krachtige oefeningen wilden doen om zich alert en in hun lichaam te voelen. En daarna heerlijk ontspannen en knuffelen. Martijn en Carollyne hebben beide een zwarte band Karate en zijn ook bekend met andere Martial Arts. Ideale situatie dus om vraag en aanbod te combineren.

We hebben besloten om Karate Kata (individuele oefeningen) te doen in plaats van sparren (partner gevechtsoefeningen). Hiermee blijf je vooral goed bij jezelf en kun je je eigen kracht goed voelen. Daarna doen we een oefening die een brug vormt van Karate naar Knuffelen. Zoals altijd mag je gedurende de hele workshop aangeven wat je grenzen zijn en wat je nodig hebt.

VRAAG EN ANTWOORD

Vraag           : Voor wie is de workshop Karate & Knuffelen bedoeld?
Antwoord   :
Voor iedereen die haar/zijn eigen kracht wil leren kennen én die ook behoefte heeft om in alle rust aandacht voor zichzelf en voor anderen te ervaren. Iedereen is welkom en krijgt de mogelijkheid om even helemaal tot rust te komen en een dieper contact met zichzelf te ervaren. De ervaring leert dat mannen en vrouwen van alle leeftijden en achtergronden, met en zonder beperkingen, met of zonder partnerrelatie de knusse gezelligheid van de Lepeltje Lepeltje Knuffelclub kunnen waarderen.

Vraag           : Moet ik voor het Karategedeelte een goede conditie hebben?

Antwoord   : Nee hoor, iedereen zelf de intensiteit bepalen waarmee de oefeningen worden uitgevoerd.

Vraag           : Heb ik handschoenen en scheenbeschermers nodig voor het Karategedeelte?

Antwoord   : Nee hoor dat is niet nodig. We doen Karate kata, traditionele bewegingen en oefeningen die iedereen voor zichzelf uitvoert. Hiermee kom je lekker in je eigen kracht. Omdat het individuele oefeningen zijn zonder contact, kan iedereen hier aan deelnemen.

Vraag           : Kan ik ook een individuele sessie boeken?

Antwoord   : Ja natuurlijk, bel of mail me om een afspraak te plannen.

Voor de rest van de Vraag & Antwoord over het knuffelgedeelte van de workshop klik op Knuffelclub.

TIJDSSCHEMA

 • … – … Deuren open voor de deelnemers, tijd om gedag te zeggen en evt. om te kleden.
 • … – … workshop van 2 uur (Om de deelnemers niet te storen sluiten wij de deuren na aanvang van de workshop.)
  * Karate kata, traditionele bewegingen en oefeningen vanuit Karate. Hiermee kom je lekker in je eigen kracht. Omdat het individuele oefeningen zijn zonder contact, kan iedereen hier aan deelnemen (+/- 45 min.)
  * Pauze – plassen – slokje drinken – droog shirtje aan
  * Intro-knuffeloefening en mogelijkheid om met elkaar te knuffelen (+/- 1 uur.)
 • … – … Einde van de workshop en uitzwaaien

LET OP: Bekijk het precieze tijdsschema in de online agenda.

MIJN LOCATIE OF JOUW LOCATIE?

De Lepeltje Lepeltje ruimte bevindt zich op:

 • Lutmastraat 209A, 1074 TW Amsterdam.

Je kunt ook een Lepeltje Lepeltje Knuffelclub op jouw locatie bestellen. We maken dan afspraken afgestemd op jouw wensen:

 • De kosten zijn afhankelijk van je wensen.
 • De Lepeltje Lepeltje workshop kan 2 uur duren maar ook langer.
 • Het maximum aantal deelnemers is afhankelijk van je ruimte. We hebben ervaring met grote groepen.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

KLEDING

 • Draag een comfortabele lange (jogging)broek
 • Draag een comfortabel shirt/trui met (lange) mouwen en een goed sluitend boordje
 • Extra sokken en pantoffels zijn aanwezig
 • Je kunt je voor en na de bijeenkomst omkleden
 • LET OP: neem een 2e T-shirt mee omdat je bij het Karate-kata gedeelte misschien gaat zweten, wel zo fris om bij het knuffelgedeelte een droog shirtje aan te doen 🙂

KNUFFELREGELS

 • Kleding blijft aan
 • Je hoeft niet te knuffelen, je mag ook kletsen, koekjes eten of even lekker op jezelf zitten en genieten van de sfeer
 • Om te knuffelen moet je toestemming vragen en een verbaal “Ja” ontvangen
 • Zeg “Ja” of “Nee” > “Ja” = Ja, “Nee” = Nee
 • “Misschien” = Nee, maar er mag op een later moment nog eens gevraagd worden
 • Je mag altijd van mening veranderen of aangeven dat je even genoeg hebt geknuffeld
 • Vraag assistentie als dat nodig is
 • Een lach en een traan komen soms voor, ze zijn beide welkom
 • Respecteer andermans lichaam, emotie en privacy, dus ook geen foto’s of opnames maken.
 • Houd de ruimte schoon

***

DE KARMA-AANPAK VAN DE LEPELTJE LEPELTJE WORKSHOPS

Een experiment in vrijgevigheid, dat vereist en bevordert collectief vertrouwen, steun en creativiteit van de gemeenschap

Sinds september 2003 bleven Martijn en Carollyne elkaar tegenkomen in het Universitair Sportcentrum in Amsterdam tijdens lessen van diverse Oosterse krijgskunsten (o.a. Karate, Jiu Jitsu en Kickboksen). Hun contact is uitgegroeid tot een hechte vriendschap en een samenwerking. Beide op hun eigen wijze gespecialiseerd in Ontspanning en Coaching geven ze nu al een aantal jaren samen hun gecombineerde Ontspanning & Knuffelworkshop. Op deze manier bevorderen ze het mentale, emotionele en fysieke welzijn, evenals een oprechte verbinding met het zelf en anderen via aanraking, ontspanning en oprechte aandacht.

Maar er is meer: Carollyne gebruikt in haar andere bedrijf al jarenlang een betalingsfilosofie gebaseerd op vertrouwen. Ondertussen is het tweede element geven er nu ook aan toegevoegd. Martijn en Carollyne hebben besloten om samen het experiment aan te gaan en deze betalingsfilosofie nu ook te gebruiken voor hun gezamenlijke workshops en andere evenementen. De twee elementen:

1) “BETAAL-WAT-JE-HET-WAARD-VINDT”

Op het einde van de workshop wordt je als deelnemer uitgenodigd om te bepalen hoeveel je wilt betalen voor de workshop. Martijn en Carollyne vertrouwen erop dat ze de kosten (zie hieronder) kunnen dekken met het geld van mensen die het zich kunnen veroorloven, en tegelijkertijd ook deelnemers met minder geld de kans geven om aan de workshop deel te nemen.

2) “PAY-IT-FORWARD”

Nog meer goed nieuws: Iemand die voor jou kwam, heeft een cadeau gegeven en de deelname voor jou betaald. Nu is het jouw kans om het te betalen voor een toekomstige deelnemer, zodat de cirkel van geven kan doorgaan. Daarom word je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit experiment van geven.

WAAROM GIFT-ECONOMIE?

De workshop biedt de perfecte omgeving om deze vraag aan te pakken en daarmee verbinding te maken met de Pay-It-Forward-geest binnenin. Sterker nog, jij en de andere deelnemers kunnen uit de eerste hand belangrijke elementen van de gift-economie ervaren: onzelfzuchtig geven, keuzevrijheid en het doel om meerdere positieve rimpeleffecten te creëren. Een van de rimpeleffecten is dat je met je geldelijke bijdrage Carollyne en Martijn steunt om meer workshops te kunnen ontwikkelen en aanbieden op basis van de gift-economie, wat betekent dat steeds meer mensen hiervan kunnen profiteren.

HOEVEEL KOST DE WORKSHOP KARATE & KNUFFELEN EIGENLIJK?

De workshop vereist veel logistiek en veel voorbereidingstijd. Om alle kosten te dekken voor de workshop in Amsterdam (huur voor locatie, materialen, reiskosten, uurtarieven etc.) is ongeveer € 500, – nodig. Het minimale aantal deelnemers is 5 en het maximale aantal is 10 deelnemers. Dus de gemiddelde kosten per bijeenkomst / persoon worden berekend naar het aanwezige aantal deelnemers.

VOORBEELD BETALINGSFORMULIER

Hieronder een voorbeeld van het betalingsformulier wat je aan het einde van de bijeenkomst zult ontvangen. Deze berekening is gemaakt op basis van 7 deelnemers:


Bedankt voor je deelname aan de Lepeltje Lepeltje workshop, we vonden het leuk dat je erbij was!

Op datum: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _duurt de workshop_ _ 2 _ _ uur
 De volledige kosten€ 500,-
 Aantal deelnemers_ _ 7 _ _

De volledige kosten  € 500,-  gedeeld door het aantal deelnemers _ _ 7 _ _€ 71,40  per persoon

In juni 2018 is ons Experiment van  Vrijgevigheid gestart. Een evenement is door ons betaald en daarna is alles in beweging gekomen. Iemand anders heeft jouw deelname van vandaag betaald. Nu is het aan jou om te betalen voor iemand die na jou komt. Op die manier blijft de Ketting van Geven doorgaan.

Vul een van de onderstaande betalingsopties in en word deel van de Gift-Economie.

      □   Ik kies ervoor om het volledige bedrag p. p. te betalen voor iemand na mij €  _ _ 71,40_ _
      □   Ik kies ervoor om een ​​ander bedrag * voor iemand na mij te betalen, nml. €  _ _ _ _ _ _ _ _

* dit bedrag kan hoger of lager zijn dan het volledige bedrag per persoon

Hartelijk bedankt voor je bijdrage!


AANMELDING

In de online agenda kun je zelf je deelname boeken.

We adviseren om tijdens de entreetijd te arriveren. Om de deelnemers niet te storen sluiten wij de deuren na aanvang van de bijeenkomst. Bedankt voor je begrip.

We kijken uit naar je komst.