Quarantaine-Knuffelen

VANAF 11 MEI MAG MIJN PRAKTIJK WEER VOORZICHTIG OPEN – PLAN NU JE AFSPRAAK!

Het RIVM versoepelt vanaf 11 mei afspraakmogelijkheden voor contactberoepen. Ik volg de Leidraad infectiepreventie Covid-19 en bespreek deze bij het maken van een afspraak. Daarna stuur ik het ook nog per mail. Lees het goed door en houd je er aan. Zo kunnen we met aangepaste behandeltechnieken jouw welzijn en immuunsysteem weer gaan verhogen. Het online Quarantaine-Knuffelen blijft voorlopig ook bestaan.

QUARANTAINE-KNUFFELEN TOT 20 MEI, MOGELIJK LANGER

Als alternatief voor knuffelsessies, massagebehandelingen en coaching-sessies: QUARANTAINE-KNUFFELEN. Deze “tele-consulten” in de vorm van (beeld)bellen via telefoon, Skype of Zoom. Zo kan ik iedereen VEILIG aandacht, ondersteuning, gesprekken en zelfbehandeling bieden.

Even babbelen en op afstand je hand vasthouden.

HOE?
Bel me gewoon (geen whatsapp) mijn telefoon staat aan.
Mail om een afspraak te maken.
Heb je geen beltegoed dan bel ik jou.
HOE LANG?
Dat plannen we van te voren net als met gewone afspraken.
WANNEER?
Maandag t/m zondag, overdag en in de avond.
(Telefoon staat uit wanneer ik zelf rust nodig heb.)

KOSTEN

Van 16 maart t/m 6 april heb ik gratis ge-quarantaine-knuffeld. Helaas kom ik geleidelijk – zoals vele ZZP’ers – financieel in de knel. Voor mij geldt alleen de minimale TOZO-regeling voor ZZP’ers, maar helaas dekt dit niet eens mijn praktijkhuur. Daarnaast is het natuurlijk ook mijn werk om (therapeutische) gesprekken te voeren en (in de online aanpassing) mensen zelfmassage en andere vaardigheden te leren. Daarom gaat mijn Gift-Economie weer gelden en een aangepast uurtarief van 60 euro. De financiële ruimte voor iedereen die zelf ook krap (evt. door Covid19) zitten blijft gewoon bestaan.

Per 1 juni 2020 wordt het tarief verhoogd naar 62,50 euro voor afspraak van een uur. Voor elk volgend half uur blijft het tarief van 30 euro gelijk.

ZO KUN JE MIJ EEN BEETJE HELPEN

 • Koop nu alvast een Cadeaubon, voor jezelf of een ander, voor wanneer mijn praktijk weer open mag.
 • Of Geef een Gift om mij op de been te houden.

GROTE DANK AAN IEDEREEN DIE DIT AL HEEFT GEDAAN!

NIEUWE VORMEN QUARANTAINE-KNUFFELEN

Met hulp van creatieve cliënten ontstond dit lijstje:

 • Samen “hometraineren” – als jij óók een hometrainer hebt
 • Begeleide ontspanningsoefening/meditatie
 • Samen hetzelfde tv-programma kijken
 • Samen Karate & boksoefeningen
 • Samen een spelletje spelen
 • Voorlezen & zingen
 • Begeleid zelfmassage leren
 • Samen bewegen & stretchen op muziek

Er komen ook groepsactiviteiten via Zoom op de agenda te staan.

 • Spelletjes spelen
 • Zelfmassage leren
 • Bewegen op muziek
 • Muziekgroep
 • Filmgroep
 • Karaokeclub

Ontbreken jouw behoeftes/wensen/ideeën in dit lijstje?
E-mail me, dan zoek ik een manier waarop ik ze kan realiseren.

Blijf gezond & veilig
Tot gauw!

Op donderdag 23 april had ik AT5 op bezoek in de praktijk. De laatste woorden van Ronald waren: “nou ik zou zeggen, gooi maar open die tent…”

Amsterdammers krijgen last van huidhonger: ‘Mensen hebben koestering nodig’

23 april 2020, 17.00 uur · Door Redactie

Het zijn schrale tijden voor iedereen die van een knuffel houdt. Zeker voor singles, of als je zo kwetsbaar bent dat contact met anderen uit den boze is. Knuffeltherapeut Carollyne Tjong Ayong probeert, daar waar kan, soelaas te bieden.

Want normaal geeft ze ‘knuffelsessies’ aan haar cliënten, alleen haar praktijk in De Pijp is natuurlijk ook al enige tijd gesloten. Met beeldbellen en ‘quarantaine knuffelen’ probeert ze toch nog in de dringende behoefte te voorzien: ‘Knuffelen is ook knuffelen van de geest, knuffelen van de emotie.

Toch is naast alle andere ellende van de coronacrisis ‘huidhonger’ ook een probleem dat we volgens Tjong Ayong niet moeten onderschatten. ‘Je kunt het vergelijken met je behoefte aan voedsel, dan voel je je ook niet lekker en je krijgt misschien kramp in je maag als je te lang niet eet. Met huidhonger is het vergelijkbaar, omdat je huid, je lichaam, snakt en verlangt naar aanraking.’

En dus, zolang knuffelsessies voorlopig niet aan de orde zijn, geeft Tjong Ayong nog wat tips hoe je zelf je honger kunt stillen. Bekijk daarvoor HIER de video.

Meer TV- & Radio-interviews klik hier.