Ontspanningstips

Gratis ontspanning

Abonneer je op mijn tips voor ontspanning en een regelmatige glimlach op je gezicht. Waarschuwing: de humor is uit het leven gegrepen en soms voor gevorderden.

🙂 🙂 hartelijk gelachen hierom!”

“Jemig, wat schrijf jij goeie mails tegenwoordig!”

Carollyne Tjong Ayong

Knuffeltherapeut, massagetherapeut en specialist in aan-raken

Verschillende vormen met hetzelfde doel: welzijn bevorderen.


Lezers zeggen:

vanalles over de tips en de mails die ik schrijf. Over het algemeen vinden ze het leuk.


“Prachtmens, en wat heb je weer een heerlijke mailing, hihi! Hoe verzin je het om met een zilvervisje iets over je praktijk te schrijven.

Hele dikke knuf en leuk zo nu en dan wat van je te lezen met je nieuwsbrieven.”

Ceeltje


“Je bent echt een held! Supermooi bedrijf met een supergoede nieuwsbrief.”

Daan


“Wat ben jij ook een heerlijk mens, neergedaald uit de wereld van wondere woorden. Hé nu begin ik ook zo te schrijven.

Schrijven kan je en jouw hulp bij mijn websiteteksten is zoooooo welkom. Ik heb gelachen om je vingers in mijn ventilator en genoten van je aanwezigheid, dankje Carollyne

Het ga je goed, tot weer.”

Claudia


“Wat ben ik geschrokken van jouw bericht over de pepernoten!!! Toch schrijf je ook wel heel vermakelijk over deze ingrijpende gebeurtenis. Ik ben blij dat je inmiddels weer aan het werk bent. Het voelt voor mij dat jij zo belangrijk bent in deze tijd in wat jij doet met jouw slachtofferschap van jouw talent.

Liefs en wens je een héél voorspoedig herstel ❤Knuffel”

Prins


“Dank voor weer een leuke nieuwsbrief. Ik heb je Thaise massageworkshops doorgestuurd naar een kennis. Ik sprak haar zondag en ze vertelde dat ze dat wel zou willen leren en toen las ik het opeens in jouw bericht!

Lieve groetjes.”

Pam


“Wat een goed verhaal zeg! Fijn zo’n taxichauffeur. Goed karma voor jou.

Groetjes”

Peter


“Mijn havermoutpannekoeken zijn koud geworden bij het lezen van je verhaal…

Ik vind het moedig en inspirerend dat je je kwetsbaar opstelt en ons meeneemt in de reis die je nu maakt.

Kippenvel, een glimlach, een traan in mijn ooghoek en een schaterlach kwamen voorbij tijdens het lezen wat je de afgelopen tijd hebt meegemaakt.

Fijn om van je te horen, dank je wel.”

Simone


Backflip met de step hielp me bijna om zeep

Backflip met de step hielp me bijna om zeep

Carollyne Tjong Ayong

30 november 2022

Een jaar geleden, precies op dit moment 30 nov 2021 om 10:15u voelde ik me niet zo lekker.

Dat bleek uiteindelijk dus héél erg niet lekker te zijn want het onbehagen werd veroorzaakt door een scheur in mijn kransslagader en een hartinfarct.

Inmiddels gaat het wel weer en ben ik weer vlot aan het werk en aan het leven, maar MÉT zeer bewuste rustmomenten én heb ik al een aantal anekdotische en informatieve LevensLezingen gegeven over mijn hartsituatie.

Had ik bijna het hele jaar na de scheur overleefd… hielp ik mezelf eerder deze week bijna om zeep met een backflip op mijn step.

Nou vooruit ik overdrijf het een tikkie, maar ik zag de stoeptegels toch echt tot twee neuslengtes afstand naderen, en de heren die voor me liepen riepen geschrokken “oh mevrouw, gaat het?”.

Ik twijfel wat ik erger vond, de judorol over de stoep omdat ik zo nodig met een rugzak en een tas aan mijn schouder naar de praktijk moest, of die vermeende leeftijdgenoten die me “mevrouw” noemden.

Hoe dan ook, het ging. Mijn handen waren (tot mijn eigen verbazing) nog heel en al mijn gewrichten scharnierden in de juiste richting. Dus hop er weer op en ik stepte door naar mijn bestemming.

Na twee massagebehandelingen voelden mijn knieën wat stijfjes en toen ik mijn broekspijpen optilde zag ik waarom. Twee pimpelpaarse knietjes keken me wat opgezwollen aan, en inmiddels heb ik ook een geelgroene ellenboog ontdekt.
Zelfzorgplan: rustig in beweging blijven, arnicazalfje op de knietjes gesmeerd en even een herstelmassage-afspraak voor mezelf gemaakt.

Wellicht vraag je je nog af waarom ik in vredesnaam zo bepakt rond step.
De step was mijn redding omdat mijn fiets aan een paal staat, hartstikke op slot, en de schone was moest naar de praktijk.

Normaliter ben ik zelden iets kwijt, laat staan mijn fietssleutel. Echter sinds ik recent zo nu en dan met een leenauto rondrijd, clip ik de autosleutel aan en van mijn sleutelbos. Zodoende is het me nu dan eindelijk toch gelukt om mijn fietssleutel te verliezen én languit over de stoep te rollen.

Ben of ken jij een fietsendief die mijn eigen fietsslot even door wil komen zagen zodat ik een nieuw slot MÉT een reservesleutel kan gaan kopen stuur me dan even een berichtje.

Doe dat vooral ook als je wilt weten hoe het met mijn hart en mijn knietjes gaat of als je een afspraak wilt maken voor een eigen herstelmassage.

Hartvormige groetjes en fijne avond,
Carollyne Tjong AyongVerlichte Veteraan

Verlichte Veteraan

Carollyne Tjong Ayong

28 november 2022

Zijn joggingbroek had de zelfde kleur als zijn baret, al had hij die nu niet meer op, en we konden beginnen.Echter, voor het zover was moest ik even flink aan de bak. Want hoe krijg je een veteraan massage-klaar?

Ik plukte eerst zijn helm met takken van zijn hoofd en daarna vroeg ik hem vriendelijk of hij zijn camouflageplunje wilde uittrekken.

Heel kort voelde ik wat weerstand maar na mijn uitleg, dat behandeld worden in een joggingbroek en trui met lange mouwen comfortabeler was, deed hij braaf wat ik vroeg.

Mijn therapeutische Thaise Massagebehandeling werkt het beste wanneer je soepel kunt bewegen en lekker warm gekleed bent, tijdens het ontspannen kun je namelijk behoorlijk van binnenuit afkoelen.

Natuurlijk hadden we een uitgebreider intakegesprek waarin we aandachtspunten uit zijn verleden bespraken, daarnaast legde ik uit hoe mijn behandelingen er uitzien.

Zo’n kerel heeft natuurlijk het een en ander aan zichtbare en onzichtbare verwondingen waar je – nou ja, IK in dit geval – graag rekening mee wil houden.

Met mijn jarenlange Martial Arts-beoefening kan ik best een onverwachte uithaal met een arm of been afweren, toch het leek me toch onnodig om hem op de een of andere manier te triggeren.

Alle voorbereidingen creëerden uiteindelijk een veilige sfeer voor hem én voor mij. Dit resulteerde in een laaange behandeling waarin beetje bij beetje de schubben van zijn pantser afvielen en plaatsmaakten voor zachtheid.

Super, want dat was precies waar hij voor kwam: ontspanning en verlichting van zijn klachten.

Tijdens de behandeling gaf hij een aantal keer aan hoe goed het hem deed. En bij het afscheid bedankte hij met zóóó’n dikke kogelvrije knuffel dat het bijna een knuffelsessie leek.

De volgende dag stuurde hij ook nog een berichtje: “Dankjewel voor de onwijs goede en toegewijde zorg. Ik voel me als een nieuw lichaam vandaag. Ik kom heel graag vaker terug voor zulke verwennerij! Heb je volgende maand nog ergens tijd?”

Nou cool, mijn missie ‘Massage voor Militairen’ is hierbij van start gegaan.

Maar militair of niet, ook jij bent van harte welkom voor een massagebehandeling of een knuffelsessie. Stuur me gewoon een bericht om een afspraak te maken.

Saluut,
Carollyne Tjong AyongJe even lekker de grond in stampen?

Je even lekker de grond in stampen?

Carollyne Tjong Ayong

23 november 2022

“Ik wil vandaag graag een aardende massagebehandeling, ik zit zó in mijn hoofd dat ik bijna zweef.”
 
Mijn collega liet er geen gras over groeien. Meteen verzoeknummers bij binnenkomst.
 
“Heb je verder nog wensen?” vroeg ik grinnikend. Massagetherapeuten hebben namelijk vaak zelf het een en ander aan blessuredingetjes.
 
En jawel we hadden beet. Een schouder die aandacht kon gebruiken, een krakkemikkige onderrug én oorsuizen die als een fluitketel tekeer ging.
 
Nou dan stel ik voor om je vandaag lekker de grond in te stampen om te aarden, onderweg een spuitje WD40 in de roestige rug en schoudergewrichten en dan nog wat ‘Huup huup Barbatruc’ voor de oren.
 
Uiteindelijk heb ik veel langzame diepe aardende massagetechnieken met mijn voeten uitgevoerd, en daarbij ook de andere ongemakken behandeld.
 
Dat ‘stampen’ was natuurlijk een grapje.

Toch werd het een grappige behandelsessie, mijn collega plaatste zijn handen op zijn oren in plaats van op zijn schouders zoals ik vroeg en ook om andere dingen hebben we gelachen; dit gaf een extra ontspannend effect.
 
“Ik ben lekker relaxed en voel de grond weer onder mijn voeten.”
 
En met die woorden huppelde mijn collega na afloop als een dartel lammetje naar buiten.
 
Missie geslaagd!
 
Ik sloot de deur en door het raam keek ik lachend de huppelende kerel van 1 meter 95 na.
 
Wil jij ook lachen en van je spanning bevrijd worden? Maak een afspraak.
 
Fijne dag,
Carollyne Tjong Ayong


PS donaties voor ‘Ik ga splitten 2‘ zijn ook nog steeds welkom 🙏🏾❤️Ik ga splitten 2

Ik ga splitten 2

Carollyne Tjong Ayong

31 oktober 2022

Oktober was aangenaam verrassend. Zowel voor mij als voor degene die ik morgen enorm ga verrassen.

Iemand had mij stilletjes in vertrouwen genomen over enorme financiële penarie, daarop bekokstoofde ik het plan om een derde van mijn donaties van oktober aan deze lieve mens door te doneren.

Voor het volledige bericht lees nog even Ik ga splitten.

Morgen is het 1 november en dan roep ik “Tadaaaa, kijk eens wat ik voor je heb!” terwijl die ander waarschijnlijk in tranen uitbarst.

Geeft niet, ik kan wel tegen huilende mensen, en al helemaal het van ontroerde blijdschap is.

Zoveel lieve mensen hebben van kleine tot grooooote donaties gedaan én lieve berichtjes gestuurd hebben.

Daarom allereerst mijn warmhartige dank aan hen allen, en ten tweede ik doe het nóg een keer want dit is zo fijn.

Dit keer ga ik een alleenstaande vriendin in het winterzonnetje zetten, moeder van twee, die moet rondkomen van een habbekrats.

Zes dagen in de week heeft ze meerdere baantjes buiten de stad. Ze rent van hot naar her en op haar ene vrije dag is ze zóó kapot dat ze niet eens fut heeft om met mij af te spreken!

Nou is mijn fut vanwege mijn revaliderende hart ook nog steeds beperkt, maar mijn hart is groot genoeg om een derde van mijn donaties van november aan haar te schenken.

Heb jij de vorige keer getwijfeld of je iets zou bijdragen aan mijn barmhartigheidsactie en wil je dat nu wel doen?

Klik hier voor een donatie.

Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken en wat extra doneren.

Hoe dan ook kijk ik met plezier uit naar de komende maand en naar 1 december waarop het dus nog een keer verrassingsdag is.

Fijne dag,
CarollyneDrie keer pompen

Carollyne Tjong Ayong

29 oktober 2022

Onderweg naar de supermarkt stapte ik voor de derde keer van mijn fiets.
 
Ik had het kunnen weten, en toch was het irritant.
 
Toen ik vertrok was mijn voorband he-le-maal plat, maar ik moest echt nú boodschappen doen want anders kwam de rest van de planning in het gedrang.
 
Dus… de fietspomp van de buren uit de gang getrokken, band opgepompt, fietspomp in mijn mandje en op hoop van zegen naar de bio-super.
 
Het was maar een kilometertje of anderhalf, maar op het end van de straat voelde ik het stuur al zwaarder de bocht om sturen.
 
Het eerste stoplicht was groen, maar ik stond stil … en pompte alsof mijn leven er vanaf hing.
 
Ik kon het me niet permitteren om na het pompen voor rood te moeten wachten, want dan wassie weer leeg zodra ik aan de overkant aankwam.
 
Yes het was nog groen. Go! Go! Go!
 
Nog geen twee hoeken verder vlogen de tringelende medefietspadgebruikers langs me heen en ik was alweer voorzichtig aan het afremmen voor de tweede pompronde.
 
Hopend dat ik de winkel zou redden stapte ik weer op, helaas moest ik nog een derde keer pompen, aaarghhhh.
 
Daarna mét de boodschappen het hele pompliedje nog een keer terug naar huis.
 
Het ergste is dat ik nu inmiddels al twee dagen op dezelfde manier naar de praktijk fiets.
 
Ik ben wel tot het inzicht gekomen waarom ik cliënten vaak pas zie als hun klachten uit de hand gelopen zijn.
 
Net zoals ik nu fiets, rennen zij gewoon door met hun zere enkel en computeren gewoon door voor de baas ondanks hun RSI of tenniselleboogje.
 
Onderweg pompen ze wat pijnstillers naar binnen, maar bandje plakken of een voorzorgsdrupje olie op de ketting hó maar.
 
Ik beloof plechtig dit weekend mijn fiets te fixen en hem daarna beter te onderhouden.

Voel jij je geïnspireerd om beter voor jezelf te gaan zorgen?

Stuur me een berichtje om een afspraak te maken.

Fijn weekend,
Carollyne Tjong AyongSexy-buurman-punt-com

Carollyne Tjong Ayong

20 oktober 2022

Mijn buurman is een kwieke bejaarde, je-weet-wel zo eentje die 2x per week gaat hardlopen en 3x per week op zijn racefietsje springt.

Als ik bonk-a-bonk in het trappenhuis hoor en de buitendeur met een zwierige zwaai dichtslaat, dan weet ik hoe laat het is.

Ik kijk uit het raam en FLITSSS daar gaat ‘ie met zijn hippe T-shirt en zijn reflecterende schoenveters.

Als ik hem zie gaan denk ik elke keer “Kijk die ouwe gaan!!! Yep, zo wil ik ook oud worden.”

Sexy-buurman-punt-com was de titel van een mailtje wat vanochtend in mijn mailbox landde en ik moest er flink van grinniken.

Het had niets met de buurman te maken en natuurlijk kwam het ook niet van de buren, maar mijn dag is wel met een lekkere boosterlach begonnen.

Klik … de ongeopende mail linea recta naar de spambox, en gelijk even deze mail uit mijn mouw geschud voor jou.

Nog even terug naar mijn sportieve buurman.

Met al die sportieve inspanning heeft hij af en toe een massage nodig om zijn lichaam goed te laten herstellen én lekker te relaxen.

In mijn therapeutische Thaise massage heeft hij de perfecte uitkomst gevonden.

Wil jij ontdekken wat deze massagevorm voor jou kan betekenen?

Stuur me een berichtje om een afspraak te maken.

Fijne dag,
Carollyne Tjong AyongIk ga splitten

Ik ga splitten

Carollyne Tjong Ayong

30 september 2022

September was weer een bewogen maand.
 
Naast eigen dingen waardoor ik geraakt ben, werd ik deze maand nog eens extra geraakt door iemand die me in vertrouwen nam.
 
Het ging over het volgende:
 
 “Ik was me al jaren aan de wastafel om waterkosten en energie te besparen en af en toe neem ik een koude douche van een paar minuutjes.”
 
Kijk, dat ik zelf een kick-ass WimHof-ijsblokjesdoucher ben is een keuze.
 
Al heb ik onder luid protest mijn koudwaterpret een paar maanden geparkeerd omdat mijn cardioloog het na mijn hartinfarct soort van verbood.
 
Inmiddels heb ik mijn eigen plan getrokken, ben ik gestopt met de preventieve lulkoekmedicatie en ik douche ook gewoon weer koud.
 
Even voor de duidelijkheid ik kies dus zelf voor de temperatuur van mijn waterstraal, en wat ik in het vertrouwensverhaal hoorde ging echt over iets anders.
 
Vooral toen er volgde:
 
“Weet je, ik moet van €105,- in de maand rondkomen. Mijn oude winterjas is lek en versleten en nu de energieprijzen zo enorm gestegen zijn en de levensmiddelen ook steeds duurder worden weet ik niet meer waar ik nog kan bezuinigen om de eindjes aan elkaar te knopen…”
 
Mijn hart brak bijna opnieuw en ik raakte geïnspireerd om deze mail te schrijven.
 
Ik ga splitten.
 
Dat wil zeggen ik ga mijn donaties volgende maand splitten.
 
Een derde deel van de donaties die ik in de maand oktober ontvang voor mijn eigen levensonderhoud ga ik aan deze lieve mens doneren.
 
Wil jij me helpen om iemand op 1 november erg te verrassen?
 
Klik hier voor je bijdrage.
 
Ik kijk met plezier uit naar de komende maand.
 
Fijne dag,
Carollyne Tjong AyongAgenda zonder appeltaart

Carollyne Tjong Ayong

11 september 2022

Het workshopweekend is weer voorbij.
 
Voordat ik mijn praktijkruimte weer beschikbaar stel voor volgende groepsactiviteiten is het nu eerst tijd voor rust en ontspanning.
 
De individuele knuffelsessies en massagebehandelingen voor deze week staan al ingepland.
 
Toch staan de groepsactiviteiten ook al weer te popelen op de online agenda.
 
Omdat het september is geef ik hier alvast een klein inkijkje in deze en komende weken:

 • Thai Yoga Massage-les – Ik begeleid (zoals bij een yogales) twee massagerondes. Ik zorg dat iedereen kan masseren & gemasseerd wordt. Aanmelden kan dus samen of alleen.
   
 • Soundhealing en mantrazingen – Professionele klankkunstenaars Estée Makampo en Michel de Wit maken ontspanningsmuziek speciaal voor mensen die wat meer rust en ontspanning willen ervaren in lichaam en geest.
   
 • Karmakeuken – Sjoelen, hoelahoepen, gezelligheid, ont-moeten en aanschuiven aan de eettafel voor een heerlijke door mij gekookte lunchmaaltijd. (Komende zaterdag de laatste buiteneditie van dit seizoen in mijn heerlijke praktijktuin)
   
 • Homeopathische EHBO-cursus – Bijna afgestudeerd student klassieke homeopathie Sigrid van As deelt haar kennis voor preventieve gezondheid. Je krijgt een prachtige syllabus en een mooie korting op een homeopathische EHBO-doos.
   
 • Ontwerp je ware Levensboom – In de driedelige workshopserie nodigt psychologe Anicee Bauer je uit om je opnieuw te verbinden met de natuur én met je “eigen ware natuur”.
   
 • Human Design café – Human Design-analist en coach Jan Groot creëert met gepassioneerde kundigheid veel aha-momenten op gebied van hoe je functioneert en hoe jij en je relaties elkaar beïnvloeden.
   
 • Knuffelworkshop – Ik geef je interessante inzichten over het belang van aanraken en aangeraakt worden. Maar jij gaat vooral zelf veel ervaren op het gebied van persoonlijke ruimte, rust en verbondenheid.
   
 • Levenslezingen: over en uit – Informatieve en anekdotische vertellingen over levensthema’s als ziekte en verlies. Thema’s die aandacht verdienen.

Klik HIER om meer informatie te lezen en je aan te melden, of stuur gerust een BERICHTJE als je nog vragen hebt.

Geniet van je avond en tot gauw,
Carollyne Tjong AyongDe kilo’s van de kankercursus

De kilo’s van de kankercursus

Carollyne Tjong Ayong

8 september 2022

De afgelopen vijf dagen ben ik vijf kilo aangekomen.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe ik dat voor elkaar gekregen heb. Nou ikke wel!

Het is elke keer hetzelfde liedje wanneer ik een 5-daagse cursus volg bij de enige HBO-opleiding voor Thaise massagetherapie hier in Nederland.

Studiedagen van 10:00-18:00 waaromheen we ook samen optrekken en er hing een kookrooster.

Je weet wel, zo’n lijstje op het prikbord, met namen in tweetallen verdeeld over de week wanneer ze verantwoordelijk zijn voor een lunch en een keer voor het diner.

Heerlijke, gezonde, voedzame maaltijden waarbij ik maar één optie zie … mijn voornemen om slechts één keer op te scheppen knetterhard wegjoekelen en lekker el-lu-ku maaltijd drie keer opscheppen!

Dussss nu weet jij ook hoe het zit, hahaha.

Naast die vijf kilo op de weegschaal ben ik ook een paar kilo theoretische kennis, behandeltechnieken én een certificaat rijker.

Dit keer voor een specialisatiecursus “Warme handen op een pijnlijk lichaam – aanraaktherapie voor mensen die zich ergens in het oncologisch (kanker) proces bevinden”.

Er hing een vertrouwde open sfeer waarin alles gezegd en gevraagd mocht worden.

En oooh onze Israëlische docent Roni Gilboa is écht een vrouw naar mijn hart.

Ze maakte de pittige theoretische materie zoet en toegankelijk, daardoor bleef de groep klaarwakker en we hingen aan haar lippen.

Verder vertelde ze respectvol en anekdotisch over haar indrukwekkende behandelervaringen in ziekenhuizen, in haar kliniek en met haar eigen moeder die ook kanker kreeg.

Wat hebben we gelachen, soms met vochtige ogen van ontroering of de herinnering aan een onuitgesproken eigen verhaal.

Vijf dierbare dagen met zeker ook ruimte voor tranen, troostende blikken en betekenisvolle stilte met een arm om een schouder.

Onze cursus kreeg een extra dimensie doordat we iemand te gast hadden die zich momenteel middenin het proces van kanker beweegt.

Een dankbare gelegenheid voor ons om een ervaringsverhaal te horen, vragen te stellen en eerstehands feedback te krijgen over de effecten van de massagebehandelingen.

Alles wat we leerden heeft een verzachtend en troostend effect op pijnlijke en vermoeide lichamen, ook als dit veroorzaakt wordt door trauma, stress, chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS/ME), chronische angststoornissen, fibromyalgie, neuropathie en andere auto-immuun- en/of chronische aandoeningen.

Heb jij, of iemand die je dierbaar is, te maken met het proces van kanker? Dan wil ik jullie allebei uitnodigen voor een behandeling.

Stuur me een berichtje en ik hoop je gauw te mogen ont-moeten in je persoonlijke proces.

Fijne dag en tot gauw,
Carollyne Tjong AyongVieze kauwgomplakker

Carollyne Tjong Ayong

23 augustus 2022

Vorige weekend was er in mijn praktijk in een KarmaKeuken én een homeopathische EHBO-cursus.
 
Het was een weekend vol hoelahoepelende, sjoelende, etende, babbelende mensen. Gezonde gezelligheid, precies wat je gewend bent in mijn praktijk.
 
Zittend aan grote tafels heeft iedereen hart, buik en hoofd gevuld met hartverwarmende gesprekken, heerlijke spijzen en homeopathische principes.
 
De zon scheen en iedereen genoot naar harte luste.
 
Na afloop bleef ik achter met veel voldoening en wat kleine schoonmaakklusjes. Een aantal gasten had zich namelijk al om de mega afwas bekommerd.
 
Het was daarom tot mijn grote verbazing dat ik bij het schoonmaken een vers… maar hard… muntfris propje vond onder een van de tafels.
 
Je weet wel zo’n bobbelig bubbeltje wat vakkundig in een richeltje gepropt is, in de hoop dat het onopgemerkt blijft.
 
Ik kon me bijna niet voorstellen dat zich in één van deze twee gezelschappen een vieze kauwgomplakker bevond.
 
Tja… en toch was het zo, dus ik heb het losgepeuterd en alles schoongemaakt.
 
Mijn oog is nauwkeurig en ik presenteer schone spullen en aandachtige diensten.
 
Voor mij is het opsporen van zo’n misplaatst kauwgummetje vergelijkbaar met het opsporen van een fysieke spanningsklacht of een emotioneel ongemak.
 
Heb jij spanning of een ongemak wat professioneel losgepeuterd moet worden?
 
Stuur me een berichtje om een afspraak te maken.

Fijne dag en tot gauw,
Carollyne Tjong Ayong