Levenslezingen: Over en Uit

Het krijgen van een hartinfarct heeft me nieuwe inzichten gegeven op het leven en eindigheid daarvan. Hierdoor kwam ik op het idee om lezingen te gaan geven over mijn inzichten en dit doe ik zoals gebruikelijk op geheel eigen wijze.

Informatieve en anekdotische vertellingen over levensthema’s als ziekte en verlies. Thema’s die aandacht verdienen.

De titel Levenslezingen: Over en Uit heeft drie betekenissen:

  • ‘over’ geeft aan dat de onderwerpen over het leven en levenservaringen gaan.
  • ‘uit’ geeft aan dat de onderwerpen uit het leven gegrepen zijn.
  • “over en uit” geeft aan dat het leven eindig is, en dat het daar ook over mag gaan.

De aftrap is op 30 april 2020, dat is precies zes maanden na mijn hartinfarct. Deze lezing gebaseerd op de eigen ervaring. Informatief en anekdotisch vertel ik o.a. over ‘de dood op stelten’ in de ogen kijken, ervaringen op de afdeling cardiologie, hartrevalidatiefysio, ‘leef je nog?’-burenappgroep en andere posthartinfarctische perikelen.

30 juli en 30 november (verplaatst naar 7 december) zijn de updates van negen en twaalf maanden na mijn hartinfarct. Tenminste als mijn hartje heel blijft.

Er komen ook andere levensthema’s aan de orde en daarnaast nodig ik ook gastsprekers uit. Zo ben ik momenteel bezig de voorbereidingen voor een lezing met de titel Beschuit zonder muisjes, die volgend kalenderjaar zal worden ingepland.

Een tipje van de sluier over deze Nederlandse trakteertraditie:
Beschuit met een boterlaag bestrooid met muisjes is de traditionele lekkernij in Nederland om de geboorte van een baby te vieren. Ze worden in twee kleurenmixen geserveerd: de wit-roze mix wordt geserveerd wanneer er een meisje wordt geboren en de wit-blauwe mix wordt geserveerd wanneer er een jongetje wordt geboren. Voor nu laat ik het even aan jouw verbeelding over waar deze lezing over zal gaan.

Houd de agenda dus in de gaten.

Er is bij elke lezing ook mogelijkheid om vragen te stellen. Deze kunnen ook van te voren ingezonden worden via het contactformulier dan worden ze in de lezing verwerkt.

Afhankelijk van de lezing is er na afloop de gelegenheid om een kom veganistische soep mee te eten en nog wat na te praten. In de agenda staat per lezing vermeld of dit het geval is.

Deelname is op donatiebasis zodat het voor iedereen mogelijk is om deel te nemen.

Disclaimer: het betreft geen medische lezing waarin medische adviezen gegeven worden. Raadpleeg hiervoor een arts of specialist.