Lepeltje Lepeltje Knuffelclub

HIERONDER DE VOLGENDE PUNTEN

LL-KNUFFELCLUB-INFORMATIE | VRAAG & ANTWOORD | TIJDSSCHEMA | LOCATIE | KLEDING | LL-KNUFFELCLUB-REGELS | KARMA-AANPAK | “BETAAL-WAT-JE-HET-WAARD-VINDT” | “PAY-IT-FORWARD” | GIFT-ECONOMY | HOEVEEL KOST DE LL-KNUFFELCLUB EIGENLIJK?| AANMELDING | ONLINE AGENDA |

LEPELTJE LEPELTJE KNUFFELCLUB-INFORMATIE

De Lepeltje Lepeltje Knuffelclub is gericht op contact, met jezelf en met anderen, én op de mogelijkheid om véél te knuffelen. We geven je interessante inzichten over het belang van aanraken en aangeraakt worden. Maar jij gaat vooral zelf veel ervaren op het gebied van persoonlijke ruimte, verbondenheid en welke knuffelpositie jij het prettigst vindt.

Als warming-up doen we een aantal oefeningen. Hierbij leer je met heel andere ogen naar jezelf en naar de wereld kijken. De oefeningen zijn intens, maar door de speelse opbouw voel je je snel op je gemak. Zo kan je met plezier deelnemen en ontspannen. (Wil je meer indruk krijgen van de oefeningen kijk dan even bij de Knuffelworkshop)

Zoals aangekondigd krijg je in onze veilige en gezellige ruimte uitgebreid de gelegenheid om te knuffelen, kletsen en koekjes te eten. Wil je even alleen zitten? Doen! Neem die ruimte voor jezelf. En je mag natuurlijk ook intimiteit delen zonder aanraking, superstoer! Het mag er allemaal zijn.

Lepeltje Lepeltje Knuffelclub - Carollyne Tjong Ayong

VRAAG EN ANTWOORD

Vraag           : Voor wie is de Lepeltje Lepeltje Knuffelclub bedoeld?

Antwoord   : Voor iedereen die behoefte heeft om in alle rust aandacht voor zichzelf en voor anderen te ervaren. Iedereen is welkom en krijgt de mogelijkheid om even helemaal tot rust te komen en een dieper contact met zichzelf te ervaren. De ervaring leert dat mannen en vrouwen van alle leeftijden en achtergronden, met en zonder beperkingen, met of zonder partnerrelatie de knusse gezelligheid van de Lepeltje Lepeltje Knuffelclub kunnen waarderen.

Vraag           : Gaan we de hele tijd knuffelen?

Antwoord   : Voordat we de mogelijkheid bieden om te knuffelen, starten we met een welkomstcirkel en een warming-up. Hierbij leren we elkaar wat beter kennen en oefenen we communicatieve vaardigheden en toestemming geven. Daarna is het aan jou of je wilt knuffelen, kletsen, koekjes eten of even alleen wilt zitten.

Vraag           : Wat moet ik doen als ik me onprettig voel of emotioneel word?

Antwoord   : Het kan gebeuren dat je een oefening heel spannend vindt of dat er ineens emoties opspelen, dat mag er allemaal zijn. Of het nou gebeurt tijdens een groepsoefening, een individuele oefening of tijdens het knuffelen, meld het even aan je oefenpartner en aan een van de begeleiders. Er wordt altijd een prettige oplossing gevonden en als het nodig is kan je even met een van de begeleiders tot rust komen in de andere ruimte.

Vraag           : Kan ik me alleen inschrijven of moet ik samen met iemand komen?

Antwoord   : Je kunt je alleen inschrijven en je mag ook samen met iemand komen. We starten met een welkomstcirkel en als warming-up doen een aantal oefeningen om elkaar een beetje te leren kennen. Op deze manier voel je je gauw op je gemak en voelt iedereen vertrouwd.

Vraag           : Kom ik als enige nieuweling in een bestaande groep?

Antwoord   : Nee hoor, de samenstelling van de groep is iedere keer anders. Soms bestaat de groep uit nieuwe mensen én herhaaldeelnemers, en soms uit allemaal nieuwe mensen.

Vraag           : Moet ik mannen en vrouwen aanraken en knuffelen tijdens de Knuffelclub?

Antwoord   : Er zullen mannen en vrouwen aan de Knuffelclub deelnemen, en in principe is het de bedoeling dat iedereen gezamenlijk deelneemt. Maar niets moet, het is de bedoeling dat jij je prettig voelt. Je mag tijdens de oefeningen altijd je grenzen en behoeftes aangeven, dat moedigen we zelfs aan. We doen ook een oefening om deze vaardigheid te trainen. Als er voorafgaand aan de Knuffelclub dingen zijn die je met de begeleider(s) wilt bespreken – of je wilt een specifieke workshop voor een specifieke doelgroep aanvragen – bel of e-mail even.

Vraag           : Wat gebeurt er als ik opgewonden raak tijdens de Knuffelclub?

Antwoord   : Dat kan gebeuren, maar daar wordt niet op ingegaan. Als het nodig is kunnen we een korte pauze voor je inlassen. Om een veilige en prettige omgeving te creëren zullen we bij ongepast gedrag of ongepaste verzoeken de betreffende deelnemer direct verzoeken de Knuffelclub te verlaten.

Vraag           : Is er mogelijkheid tot seksuele aanraking bij de Knuffelclub?

Antwoord   : Nee! Hoewel seksuele aanrakingen positieve aanrakingen kunnen zijn, wil de Lepeltje Lepeltje Knuffelclub een omgeving die vrij is van seksuele agenda’s. Wij bieden enkel een niet-seksuele ruimte waar je de mentale, emotionele en fysieke voordelen van aanraking en intimiteit kunt ervaren. Om een veilige en prettige omgeving te creëren zullen we bij ongepast gedrag of ongepaste verzoeken de betreffende deelnemer direct verzoeken de Knuffelclub te verlaten.

TIJDSSCHEMA

 • … – … Deuren open voor de deelnemers, tijd om gedag te zeggen en evt. om te kleden.
 • … – … Knuffelclub van 3 uur (Om de deelnemers niet te storen sluiten wij de deuren na aanvang van de workshop.)
  * Welkomstcirkel met introducties, regels en warming-up (+/- 45 min.)
  * Knuffelen, kletsen, koekjes en meer (+/- 2 uur 15 min.)
 • … – … Einde van de Knuffelclub en uitzwaaien

LET OP: Bekijk het precieze tijdsschema in de online agenda.

MIJN LOCATIE OF JOUW LOCATIE?

De Lepeltje Lepeltje Knuffelclub-ruimte bevindt zich op:

 • Lutmastraat 209A, 1074 TW Amsterdam.

Je kunt ook een Lepeltje Lepeltje Knuffelclub op jouw locatie bestellen. We maken dan afspraken afgestemd op jouw wensen:

 • De kosten zijn afhankelijk van je wensen.
 • De Lepeltje Lepeltje Knuffelclub kan 3 uur duren maar ook langer.
 • Het maximum aantal deelnemers is afhankelijk van je ruimte. We hebben ervaring met grote groepen.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

KLEDING

 • Draag een comfortabele lange (jogging)broek
 • Draag een comfortabel shirt/trui met (lange) mouwen en een goed sluitend boordje
 • Extra sokken en pantoffels zijn aanwezig
 • Je kunt je voor en na de bijeenkomst omkleden

LEPELTJE LEPELTJE KNUFFELCLUB-REGELS

 • Kleding blijft aan
 • Je hoeft niet te knuffelen, je mag ook kletsen, koekjes eten of even lekker op jezelf zitten en genieten van de sfeer
 • Om te knuffelen moet je toestemming vragen en een verbaal “Ja” ontvangen
 • Zeg “Ja” of “Nee” > “Ja” = Ja, “Nee” = Nee
 • “Misschien” = Nee, maar er mag op een later moment nog eens gevraagd worden
 • Je mag altijd van mening veranderen of aangeven dat je even genoeg hebt geknuffeld
 • Vraag assistentie als dat nodig is
 • Een lach en een traan komen soms voor, ze zijn beide welkom
 • Respecteer andermans lichaam, emotie en privacy, dus ook geen foto’s of opnames maken.
 • Houd de ruimte schoon

***

DE KARMA-AANPAK VAN DE LEPELTJE LEPELTJE KNUFFELCLUB

Een experiment in vrijgevigheid, dat vereist en bevordert collectief vertrouwen, steun en creativiteit van de gemeenschap

Sinds september 2003 bleven Martijn en Carollyne elkaar tegenkomen in het Universitair Sportcentrum in Amsterdam tijdens lessen van diverse Oosterse krijgskunsten (o.a. Karate, Jiu Jitsu en Kickboksen). Hun contact is uitgegroeid tot een hechte vriendschap en een samenwerking. Beide op hun eigen wijze gespecialiseerd in Ontspanning en Coaching geven ze nu al een aantal jaren samen hun gecombineerde Ontspanning & Knuffelworkshop. Op deze manier bevorderen ze het mentale, emotionele en fysieke welzijn, evenals een oprechte verbinding met het zelf en anderen via aanraking, ontspanning en oprechte aandacht.

Maar er is meer: Carollyne gebruikt in haar andere bedrijf al jarenlang een betalingsfilosofie gebaseerd op vertrouwen. Ondertussen is het tweede element geven er nu ook aan toegevoegd. Martijn en Carollyne hebben besloten om samen het experiment aan te gaan en deze betalingsfilosofie nu ook te gebruiken voor hun gezamenlijke workshops en andere evenementen. De twee elementen:

1) “BETAAL-WAT-JE-HET-WAARD-VINDT”

Op het einde van de Lepeltje Lepeltje Knuffelclub wordt je als deelnemer uitgenodigd om te bepalen hoeveel je wilt betalen voor de Knuffelclub. Martijn en Carollyne vertrouwen erop dat ze de kosten (zie hieronder) kunnen dekken met het geld van mensen die het zich kunnen veroorloven, en tegelijkertijd ook deelnemers met minder geld de kans geven om aan de workshop deel te nemen.

2) “PAY-IT-FORWARD”

Nog meer goed nieuws: Iemand die voor jou kwam, heeft een cadeau gegeven en de deelname voor jou betaald. Nu is het jouw kans om het te betalen voor een toekomstige deelnemer, zodat de cirkel van geven kan doorgaan. Daarom word je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit experiment van geven.

WAAROM GIFT-ECONOMIE?

De Lepeltje Lepeltje Knuffelclub biedt de perfecte omgeving om deze vraag aan te pakken en daarmee verbinding te maken met de Pay-It-Forward-geest binnenin. Sterker nog, jij en de andere deelnemers kunnen uit de eerste hand belangrijke elementen van de gift-economie ervaren: onzelfzuchtig geven, keuzevrijheid en het doel om meerdere positieve rimpeleffecten te creëren. Een van de rimpeleffecten is dat je met je geldelijke bijdrage Carollyne en Martijn steunt om meer Knuffelclub-bijeenkomsten te kunnen ontwikkelen en aanbieden op basis van de gift-economie, wat betekent dat steeds meer mensen hiervan kunnen profiteren.

HOEVEEL KOST DE LEPELTJE LEPELTJE KNUFFELCLUB EIGENLIJK?

De Lepeltje Lepeltje Knuffelclub vereist veel logistiek en veel voorbereidingstijd. Om alle kosten te dekken voor de Knuffelclub in Amsterdam (huur voor locatie, materialen, reiskosten, uurtarieven etc.) is ongeveer € 590, – nodig. Het minimale aantal deelnemers is 6 en het maximale aantal is 16 deelnemers. Dus de gemiddelde kosten per bijeenkomst / persoon worden berekend naar het aanwezige aantal deelnemers.

VOORBEELD BETALINGSFORMULIER

Hieronder een voorbeeld van het betalingsformulier wat je aan het einde van de bijeenkomst zult ontvangen. Deze berekening is gemaakt op basis van 9 deelnemers:

Bedankt voor je deelname aan de Lepeltje Lepeltje Knuffelclub, we vonden het leuk dat je erbij was!

Op datum: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ duurt de Knuffelclub _ _ 3 _ _ uur
  De volledige kosten € 590,-
  Aantal deelnemers _ _ 9 _ _

De volledige kosten  € 590,-  gedeeld door het aantal deelnemers _ _ 9 _ _€ 65,55  per persoon

In juni 2018 is ons Experiment van  Vrijgevigheid gestart. Een evenement is door ons betaald en daarna is alles in beweging gekomen. Iemand anders heeft jouw deelname van vandaag betaald. Nu is het aan jou om te betalen voor iemand die na jou komt. Op die manier blijft de Ketting van Geven doorgaan.

Vul een van de onderstaande betalingsopties in en word deel van de Gift-Economie.

      □   Ik kies ervoor om het volledige bedrag p. p. te betalen voor iemand na mij €  _ _ 65,55_ _
      □   Ik kies ervoor om een ​​ander bedrag * voor iemand na mij te betalen, nml. €  _ _ _ _ _ _ _ _
* dit bedrag kan hoger of lager zijn dan het volledige bedrag per persoon

Hartelijk bedankt voor je bijdrage!

AANMELDING

In de online agenda kun je zelf je deelname boeken.

We adviseren om tijdens de entreetijd te arriveren. Om de deelnemers niet te storen sluiten wij de deuren na aanvang van de bijeenkomst. Bedankt voor je begrip.

We kijken uit naar je komst.