Beoordelingen

nederlandse-engelse-vlag Go to English website

KNUFFELSESSIES | DIVERSE MASSAGEBEHANDELINGEN | KNUFFELWORKSHOPS | THAI YOGA MASSAGE & BODYWORK WORKSHOPS | WEERBAARHEID & ZELFVERDEDIGING

KNUFFELSESSIES (INDIVIDUEEL)

JUN 2018 – Anoniem
Na vorige knuffelsessie heb ik me 5 dagen lekker ontspannen gevoeld. En ik ben hele maand minder (of eigenlijk helemaal niet) met negatieve gedachten bezig geweest.

JUN 2018 – Anoniem
Ik ben heel blij met je kwaliteiten en kennis. Ik voel me helemaal tot rust gekomen. Waarschijnlijk voel ik me morgen ook rustig bij de kaakchirurg wanneer ik dan aan jou denk.

JUN 2018 – Anoniem
Bij jou voel ik me heel veilig en fijn. Van mama mocht ik vroeger nooit huilen, maar van jou mag het wel. Ik vind het fijn dat je bij mij op huisbezoek komt. Ik heb een verstandelijke beperking en met de trein is heel moeilijk. Maar als je bij mij komt kunnen we ook praten en dan is het heel leuk samen. En dan maken we ook muziek en ik mag knuffelen. Joepie 🙂

MEI 2018 – Anoniem
Wat fijn dat mijn “kleine ik” bij jou mag zijn wie hij is en dat we hem knuffelen tot het verdriet en de pijn van vroeger wat zijn afgenomen en het leven wat minder zwaar wordt.

NOV 2017 – Anoniem
Ik vond het geweldig en de sessie was volledig boven mijn verwachtingen zo fijn. 1,5 uur Thai-massage en dan 1,5 uur knuffelen. Dat leek van te voren wat aan de lange kant, maar de tijd verdween en ik had nog wel langer willen blijven. Plan voor de volgende keer.

MRT 2017 – Jase Maxwell (vertaalde recensie)
Wanneer heb jij voor het laatst tijdloos liggen ontspannen luisterend naar galactische zenmuziek, terwijl je werd gestrekt, gedraaid, bewogen en gebogen en dat alles met een aangenaam intense druk? En dat gevolgd door gezellig knuffelen en/ of een stimulerend en ontspannen conversatie tijdens een etentje. Carollyne’s nieuwe combi van Thai massage – knuffelsessie – diner, is niet alleen therapeutisch … het is de ultieme persoonlijke beloning.

Een Lepeltje Lepeltje-sessie gaat veel verder dan het rijk van een gewone massage. Het is eigenlijk een ontdekkingsreis, waarbij je afdaalt naar diepere lagen van jezelf en zelfgevoel. En daar – op die plek – lukt het Carollyne om bepaalde intrinsieke spierspanningen, energieblokkades en emotionele problemen ruimte te geven met haar massage technieken. Daarbij krijgt je algemene welzijn een boost en word jij naar je “happy place” gebracht 🙂

Als je klaar bent voor een dergelijk intrinsiek avontuur, dan kan ik je van harte aanbevelen je over te geven aan haar deskundigheid en haar gewoon haar wonderwerken laten doen! Ontspan, laat gaan … en “duik er in!”. Je bent in goede handen !!

Lepeltje Lepeltje oprichter – Carollyne Tjong Ayong’s benaderingen van therapeutische massage- en ontspanningssessies zijn niet alleen diep geworteld in iconische kennis en een intuïtieve gevoeligheid … ze zijn ook een beetje “out-of-the-box”, en op maat gemaakt voor jouw behoeften. Een verzorgende empathie wordt gecombineerd met haar persoonlijke benadering, Carollyne is op een missie!

Mijn ervaring: Na haar standaard twee-en-half uur durende sessie, vond ik mezelf in een volledig verjongde staat van zijn! Terwijl ik opstond in deze volledig hernieuwde vitale versie van mijn vroegere zelf, voelde ik mijn spieren brullen. Het was een dubbel gevoel van zowel aangename verrastheid en misschien lichtgekwelde dankbaarheid voor het grote genoegen van de stevige druk waarmee zij zojuist behandeld waren.

Carollyne, verweeft haar intuïtieve gevoeligheden en besteed zorgvuldig beoefende en persoonlijke aandacht aan elke sessie die ik met haar heb meegemaakt. Ze richt zich talentvol op specifieke probleempunten en kan blokkades herkennen die al tientallen jaren een lichaam teisteren.

Het resultaat: Op die manier kon haar tactiek me bevrijden van een aantal “fysieke gevangenissen” die mijn lichaam gemaakt had en me door de jaren heen “beschermden”. Deze blokkades remden mij echter voortdurend in het genieten van mijn huidige gevoel van bewustzijn, door trauma’s – die niet meer bestaan – aandacht te blijven geven.

Uiteindelijk ontstond er ontspanning en verlichting van pijn, angsten, algehele stress …  Voor degenen die avontuurlijk genoeg zijn om hun lichaam en geest het cadeau van zo’n ontwaken te geven – wat je motivatie ook is – getuig ik, dat de voordelen van het gebruik van Carollyne’s buitengewone inzicht en revolutionaire technieken onmiskenbaar zijn. Deze onstuitbare golven van “nieuwe energie” hebben me geholpen me weer in contact te brengen met mijn ware zelf. En ik zou zeker zeggen dat hierdoor mijn vreugde van aanhoudende ongeremde groei en welzijn – in het algemeen – worden ondersteund.

Dankjewel Carollyne !!! Je hebt zeer zeker geholpen om “delen van mijn leven” te herstarten, en je hebt een extra helderheid toegevoegd aan mijn horizon …

AUG 2016 – Deze mail kreeg ik van een cliënt die het openbaar wilde delen, maar dan wel anoniem. Vandaar dat ik het plaats. Ik word er stil van… Je bent een prachtmens en je mag trots op jezelf zijn! Dankjewel voor je mooie bericht en ook dat ik het hier mocht delen.

***

Hoihoii lieve Carollyne,

Alles gaat nog steeds heel erg goed, en m’n therapie met m’n nieuwe therapeut ook, zo fijn alles een plek te mogen geven, en er anders er mee om te gaan, of er anders naar te kijken 😀

Ik merk nog steeds door de knuffelsessies dat ik er veel aan gehad heb, ook naar andere mensen toe, al is het maar een korte aanraking op de arm, zo mooi hoe het werkt. Maar ook voor mezelf, ik mag mijn vrienden zo erom vragen, ik vraag vaak, mag ik een knuffel, en dan krijg ik een hele grote en stevige knuffel, voorheen durfde ik het niet eens te vragen.

De knuffelsessies bij lepeltje lepeltje, heeft mij geholpen meer vertrouwen te krijgen, de stap ernaartoe was moeilijk, angst om een knuffel te krijgen maar er ook weer enorm naar te verlangen, door toch deze stap te maken, gaf het me heel veel positieve energie, een geluk gevoel, en het mooiste dat ik me nu meer open stel, en vrienden sneller een knuffel kan geven, en het ook kan ontvangen.

De knuffelsessies voelde zo enorm fijn en geborgen.

Dankje wel lieve Carollyne, dat ik bij u terecht kon, en u zo snel kon vertrouwen, en u mij hielp. En die pijn die drukkende steken op mn borst zijn nu weg, vervangen door veel knuffels, het gemis gevoel is ook weg, het is vervangen door een geluk gevoel, het gevoel dat het me geeft, dat ik er wel toe doe, en er ook mag zijn! 😉

Heel veel succes met alles, u bent een mooi mens!

Dikke brasa en veel liefs en zonnige groetjes, …

MRT 2015 – Dit vond ik vorige week in mijn e-mail. Met toestemming heb ik het hier geplaatst. (Daarbij wil ik nog opmerken dat ik inmiddels in een ander praktijkpand zit.)

***

Beste Carollyne,

Zoals beloofd stuur ik je hierbij de ‘recensie’ zoals ik die op het forum voor mensen met autisme geplaatst heb.Achteraf gezien vond ik het wel wat enger dan ik op dat moment besefte, maar het was niet té eng en dat is het belangrijkste.

Wat me daarnaast positief opgevallen is: ik was bang na de knuffelsessie heel sterk in het dagelijks leven het gemis te ervaren van langdurige knuffels. Gelukkig is dat uitgebleven.En dan nu de recensie:


Voordat je in de praktijk komt kom je in een soort wachtkamer. Wel heel leuk ingericht, geen kille, afstandelijke ruimte, maar heel huiselijk. Ik was denk ik de eerste van de avondsessies, dus dat ik om kwart voor 8 al voor de deur stond kwam zij ook meteen de deur opendoen.

Ik wou een hand geven, maar kreeg meteen een stevige omhelzing en hoewel ik daar echt een beetje angstig voor was, was het wel heel fijn om de 2 armen stevig om me heen te voelen en hetzelfde terug te mogen doen. Ze stelde zich voor en we gingen de praktijkruimte in. Die was (daar heb ik normaal een hekel aan) betrekkelijk schaars verlicht, maar wel dat alles zichtbaar te onderscheiden was.

Of ik een kopje thee of water wou. Een kopje thee alsjeblieft. Ik kon m’n schoenen vast uitdoen en daarvoor plaatsnemen op het speciale ‘kussen’ (het is eerder een soort gigantische zitzak waar je met z’n tweeën op kunt liggen).

En toen kwam ze voor mijn begrippen vrij dicht naast me zitten, in een wat actieve houding naar me toe geleund en vroeg me hoe m’n dag was. En geloof het of niet, maar ondanks dat m’n moeder me die vraag ook vaak stelt, was dit toch echt heel anders en voelde het wel heel erg gemeend. Daardoor was ik ook totaal verrast en gooide ik er zonder moeite uit wat ik die dag had meegemaakt.

Het was wel even een ‘paniek! paniek!’ momentje toen ze zo dichtbij kwam, maar ik riep mezelf tot de orde dat ze het 1. voor haar werk doet en 2. stel dat het iemand anders zou zijn, dan was het toch alleen maar positief?

Daarna gaf ze me een boekje met houdingen om in te knuffelen: Ik heb echt nóóit geweten dat je in zoveel houdingen kunt knuffelen!

Ondanks dat toch ‘gewoon’ voor lepeltje-lepeltje gegaan en toen werd het toch echt wel even spannend, toen ik me op m’n linkerzij draaide, zij even opstond om mij de ruimte te geven en ze daarna achter me kwam liggen, een arm onder m’n nek doorwurmde (dat speciale kussen biedt daar prima steun voor, zonder slapende armen kan dat prima), toen haar rechterarm om me heen sloeg en tegen me aan schurkte.

En ja, dat was echt wel spannend, maar wat was het heerlijk! Vrijwel direct viel me haar buik op, die in het ritme van haar ademhaling tegen mijn rug aan opbolde en weer vlak werd. En ze heeft zo’n ontspannende stem! Gaandeweg kwam er een gesprekje op gang, over van alles gesproken.

Na een minuut of 15 begon mijn linkerarm toch wat te slapen en stelde ik voor van zij te wisselen. Even opstaan, omrollen en zij kwam weer tegen me aan en misschien wel het fijnste: als ik even schurkte om net even beter te liggen, deed zij hetzelfde en trok me daarna even stevig tegen haar aan.

Ik kon gewoon ademhalen en genieten hoe fantastisch ik het vond zonder dat daar vragen over gesteld werden. Ik merkte wel dat ik m’n schouders wat opgetrokken hield maar toen ik dat zei kwam er meteen een hand die dat wat losmasseerde. Toen ik een aantal minuten later nog steeds wat gespannen lag, zei ze dat dat voor mij misschien veiliger voelde op dit moment en ik het maar gewoon moest laten gaan.

Ik merkte ook dat ik het eng vond om m’n benen los te laten en tegen die van haar aan te laten zakken.

Maar het pluspunt: Wat was het rustig! Geen gebonk van trams, ander verkeer of andere mensen. En wat was het lekker warm!

Ook een pluspunt: al bij binnenkomst vielen me fluitende mussen op. Gezien het tijdstip (8-9 uur ’s avonds was de sessie) leek het me iets onwaarschijnlijk dat dat echt was, maar ook bij ons in de tuin zitten de vogels soms tot diep in de avond te tjilpen.Het bleek tóch een geluidsbestand te zijn dat heel subtiel zachtjes op de achtergrond speelde.Heel rustig en zacht hoorde ik in m’n linkeroor van haar dat er nog wel eens een fris regenbuitje of zacht onweer tussendoor komt en als ik het niet prettig vond, het gewoon uit ging.

Na een uur was het over, maar was ik helemaal van de kaart: ik was slaapdronken en tegelijkertijd tintelde alles.

Uiteindelijk naar huis gegaan (na notatie van m’n ID-pasnummer) en een laatste omhelzing, die veel soepeler ging dan die aan het begin, al wou ik opnieuw een hand geven.Ik ben als een soort lappenpop naar de bushalte gelopen: ik was zo heerlijk ontspannen dat ik moeite moest doen om een beetje overeind te blijven. De wereld leek wel veel overzichtelijker geworden. Druk, maar overzichtelijk en behapbaar.

De hele rit terug naar het station naar buiten zitten staren, iets wat ik jaren niet meer kon, alsof ik bang was dat iemand het zou zien. In de bus terug naar huis gebeurde vervolgens iets geks: vooral in de winter krijg ik vaak steenkoude voeten in de bus. Nu begon, zo’n 5 minuten na instappen ineens alles te gloeien: m’n handen, m’n voeten, m’n nek, m’n knieën…Toen ik op een gegeven moment wat voelde kriebelen en even wou krabben, merkte ik dat m’n armen (en benen, maar dat merkte ik later pas) van lood waren geworden. Alsof alle last die ik altijd gedragen heb, ineens weg was en ik nu merkte hoe vermoeiend dat was.

Thuisgekomen ben ik meteen naar bed gegaan en heb als verdoofd op m’n rug gelegen, totaal ontspannen, totaal voldaan.Slechts 4,5 uur later was ik klaar- en klaarwakker en kon ik voor m’n gevoel de hele wereld aan.

Nog steeds flitst heel regelmatig de gedachte door m’n hoofd hoe ontzettend fijn het was. Haar buik voelen in- uitademen is me echt iets wat me zo ontzettend positief bijgebleven is, evenals de enige keer dat een grote teen van haar de onderkant van m’n linkervoet raakte en er een enorme rilling door m’n hele lijf ging.

Nou ja, ik kan wel door blijven gaan, maar kort gezegd: het was werkelijk fan-tas-tisch en ik ga zeker nog een keer.

Tips: ik ben in de avond geweest en gezien de buren (reguliere winkels) links en rechts van haar, denk ik dat dat voor de rust een goed idee is: ik denk dat je overdag meer last hebt van de klanten die er in en uitlopen en praten. Het blijft een betrekkelijk oud Amsterdams pand, dus (wat) gehorig.

Verder is werkelijk alles bespreekbaar en als er iets gebeurt waar je je niet prettig bij voelt, kun je dat gewoon zeggen.

Nou ja… het was die 70 euro echt he-le-maal waard.

 

DIVERSE MASSAGEBEHANDELINGEN

Mei 2018 – Anoniem
Jij bent de beste masseur die ik toe nu toe heb gevonden. Ik vind het zo leuk en bijzonder dat jij dingen aan mijn lijf voelt die ik niet voel, en ik ben behoorlijk in contact met mijn lijf.

Mei 2018 – Anoniem
Wow … wat ben ik blij dat we deze Thai Yoga Massage hebben gedaan in plaats van de oliemassage waar ik in eerste instantie voor kwam. Dit was een compleet plaatje en er is overal in mijn lichaam ruimte ontstaan, ik voel me heerlijk.

 

KNUFFELWORKSHOPS (GROEP)

Mei 2017 – Anonieme reactie – Knuffelworkshop
Wat een leuke mensen zijn jullie. Goede vibe stralen jullie uit. … Ik vond het heel fijn. Had dan ook wel een perfecte knuffelpartner natuurlijk.

Apr 2017 – Anonieme reactie – Knuffelworkshop
Mijn complimenten voor de zeer goede professionele cursussen. Wat ik moest verwachten wist ik niet. Je hebt een zeer moeilijke beroepskeuze gemaakt, maar jullie team is eigenlijk ijzersterk. Ik hoop dat jullie dit samen door kunnen zetten. De opbouw was prima. Volgens mij hoeft het echt niet korter. In mijn expertise zag ik direct wat voor een mensen er op af kwamen. Een zeer kwetsbare groep, waarbij volgens mij sommigen heel anders vertrokken. Er zijn nog wat ”schillen” die moeten worden ”afgepeld”. Ik denk dat jullie het nog mooier kunnen inpakken om direct een tweede cursus kunnen(moeten) aanbieden na een maand bijvoorbeeld. Dat zal voor sommigen zeer prettig zijn. Degenen die het niets vonden blijven dan vanzelf weg,maar hebben wel wat meegenomen aan handvatten voor de rest van hun leven of beter functioneren naar anderen toe. Ik zou nog veel kunnen schrijven maar doe het even nog niet vanwege tijd gebrek. Ik denk dat jullie als team het wel ver kunnen schoppen. Het wordt voor velen gemakkelijker om over een drempel te stappen. Sommigen vinden meditatie maar te zweverig en anderen vinden ”knuffelen” maar raar. En ieder komt dan voor iets anders. Als afsluiting misschien een hele kort verhaal over jullie andere ”Skills”. Nogmaals heel hartelijk bedankt voor jullie beiden voor de positieve ervaring die ik mocht ervaren van jullie cursus.

 

THAI YOGA MASSAGE & BODYWORK WORKSHOPS

 

WEERBAARHEID & ZELFVERDEDIGING

Maart 2012 – J.O. – Intro Weerbaarheid voor Powervrouwen
Voordat ik aan de cursus begon voelde ik me vaak niet sterk, niet sterk genoeg om voor mezelf op te komen, zowel in veilige als minder veilige situaties. Dit komt mede door het overspannen zijn en andere zaken die veel impact op mij hebben gehad maar van nature was ik ook geen “strijder”. Nee zeggen is voor mij niet makkelijk, bij zowel vrienden, familie als bij vreemden.

Wat ik bij de cursus wilde leren was vooral me sterker te voelen en hierdoor hopelijk beter voor mezelf op te komen. Ook wilde ik graag leren mezelf te verdedigen aangezien ik vaker in situaties ben geweest waarin ik me niet veilig voelde.

De oefeningen waarbij we hard NEE en JA moesten roepen waren voor mij soms best heftig, zo duidelijk ja of nee roepen had ik niet eerder gedaan ook al wilde ik dat wel. De korte cursus heeft mij geleerd wat duidelijker te zijn en minder over me heen te laten walsen. Ook heeft het mij iets meer zelfvertrouwen gegeven en heb ik op straat het gevoel dat ik in ieder geval íets kan doen als iemand me lastigvalt.

Tegen een aantal mensen die veel te veel van me vroegen heb ik ook gezegd dat ik deze cursus heb gedaan om o.a. niet meer in situaties te komen waar zij me in probeerden te “dwingen”. Ik ga graag nog door met de langere cursus, ik merk toch dat drie lessen goed zijn maar dat ik nog veel kan leren. Nu merk ik soms dat het doseren lastig is, soms neig ik een beetje naar afsnauwen als iemand iets vraagt of zegt dat me niet bevalt, maar dat komt vast goed hahaha.

Op je website zag ik staan dat de cursus in Geuzenveld is vanaf april tot juni. Kan ik hier nog aan meedoen?

Vast bedankt!

Maart 2012 – Janine K.
Ik heb heel veel geleerd tijdens de cursus van Carollyne. Ik ben onzeker en helemaal niet zelfbewust met de cursus weerbaarheid begonnen. Door 10 lessen te volgen en te leren hoe ik mijn lichaam kan controleren en voelen en vooral mezelf kan beschermen ben ik heel wat zelfbewuster en sterker geworden.

Carollyne gaat niet alleen in op het fysieke maar ook heel sterk en intensief op het mentale.

Als ik me voor een gewone weerbaarheidscusus zou inschrijven moet ik ten eerste meer betalen. Maar het bealngrijkste is dat ik niet zo een goede en intensieve begeleiding in het mentale process zal krijgen als ik het bij Carollyne nu mocht ervaren.

De cursus is in de buurt met leuke dames uit mijn buurt. En dat is ook juist leuk.

Carollyne is een heel aardige en leuke mevrouw. Ze is een doorzetter en heel erg zelfbewust. Van haar kan ik nog veel leren. Dat is waarom ik graag een vervolgscursus wil.

Maart 2012- Amina Sulemanovic – De cursus Weerbaarheid voor Powervrouwen
Ik ben de 1e cursus (okt-dec 2011) begonnen omdat ik nieuwsgierig was wat Weerbaarheid & Zelfverdediging inhield. Daarnaast wilde ik beter in mijn vel komen te zitten. De cursus heeft goed uitgepakt, en al na 3 lessen had ik al trucjes geleerd hoe ik mij in de maatschappij, tussen de mensen, meer zelfverzekerd kon voelen. Ik heb goed naar Carollyne geluisterd en kleine dingetjes toegepast en dat heeft goede resultaten opgeleverd.

Bijvoorbeeld als ik in het donker door het park moest fietsen zat ik rechtop en ging hard fluiten en liedjes zingen, o.a. olifantje in het bos. Ja die kinderliedjes van mijn kinderen waren dan het eerste wat ik in mijn hoofd kreeg. Ik heb hierdoor over angst heen gekomen. Maar ook de manier waarop ik in de bus sta is veranderd. Ik sta met een voet naar voren en dan sta ik meer stabiel. De manier waarop ik met mijn kinderen om ga is ook veranderd.  Van Carollyne geleerd niet zo agressief te reageren. Ik maak nu meer grapjes maar zeg toch duidelijk wat ik wil dat er gebeurt. Vroeger ging ik alleen verbieden, en nu zeg ik ook wat ze wel mogen. Ik ben wat zachter geworden en dat is prettiger voor mij en kinderen en de hele sfeer thuis.

Fysiek heb ik ook veel geleerd. Bijvoorbeeld hoe ik veilig kan vallen. Hoe ik goed moet stoten met mijn knokkels en pols goed recht moet houden.

Tijden de 2e cursus (jan-maart 2012) zijn ook dezelfde onderwerpen behandeld als tijdens eerste. Maar nu heb ik me meer kunnen verdiepen en er werd veel duidelijk. De algemene indruk van cursus is ontspannen. Ik heb veel gelachen, maar ook veel geleerd. En ik vind dat je logische uitleg geeft hoe je sterker kunt zijn. Ik voel me nu veel sterker in mezelf.

Het was ook fijn dat we in de cursus doelen moesten stellen. Ik kwam er achter dat als je een doel hebt en 100% voor je doel gaat, dan kun je het wel bereiken. Het is dan minder moeilijk dan het leek.

Ik ben zo blij met de cursus. Ik eerst dacht dat het alleen fysiek zou zijn, maar ik ben zo blij met de tijd die je neemt voor de emotionele kant. Wij zijn vrouwen dus dat is belangrijk voor ons om ook daarbij stil te staan.

Het zou zijn als de lessen van de volgende cursus 1,5 uur duren, 1 uur is eigenlijk te kort. De warming-up en het praten neemt soms meer tijd, maar dat is belangrijk als er iets met iemand aan de hand is. Het zou voor de groep ook prettiger zijn om daarna nog wat langer de tijd te hebben voor het trainen van de technieken. Carollyne neemt toch altijd wat extra tijd voor ons en zegt “ik pik gewoon wat extra tijd van de baas”. We moeten dan ook altijd lachen, maar het is wel heel fijn.

Ik ben trots dat ik deze cursus heb gevolgd en iedereen mag weten dat ik deze cursus heb gevolgd. Ik wil graag ook weer met een volgende cursus meedoen.

Dec 2011 – Marieke Das – Zelfverdediging in balans
Omdat ik al geruime tijd geplaagd werd onredelijke angsten werd mij geadviseerd een cursus zelfverdediging te gaan volgen. Niet alleen om het hoofd te kunnen bieden aan geweld op straat, maar om mezelf zekerder te voelen en meer naar mijn potentieel te groeien. Ik kwam bij Carollyne terecht, die ik al kende. Haar aanpak is een manier apart. Waar je je een beetje ongemakkelijk voelt in het begin, geeft ze je geen ruimte om hier aan toe te geven. Ze laat je hard werken, maar leidt dit in banen door positieve coaching en aansturing. Voor mij werkte dit principe heel goed. Door het hoge tempo van de les had ik geen tijd om stil te staan bij mijn gedachtes en deze de “flow” van de les te laten verstoren. Uiteindelijk ga je wel met deze gedachtes aan de slag in de les. Door elke les een thema, zoals daadkracht, energie en balans, te behandelen aan de hand van praktisch voorbeeld neem je je leven onder de loep op een speelse en luchtige manier. Zodoende ben ik veel minder met mijn angsten voor het leven bezig, en meer met het leven zelf.

Ik had ook het geluk om af en toe één-op-ééngesprekken met Carollyne te volgen. De inhoud van deze gesprekken maakt niet veel uit, maar door haar ervaring in de budowereld weet zij ook deze “sparwedstrijden” op zo’n manier te draaien dat je er altijd als winnaar uit komt, en dan voornamelijk van jezelf. Met af en toe harde, maar heldere vragen worden problemen die je denkt te hebben minder groot en minder belangrijk, waardoor oplossingen makkelijker te vinden zijn.

Al met al wil ik Carollyne bedanken voor de steun die ze me heeft gegeven, misschien nog wel meer dan dat zij uiteindelijk zelf beseft…

Dec 2011 – Monika K. – Reflectie cursus Weerbaarheid & Zelfverdediging
Vanaf oktober tot en met december heb ik bij Carollyne Tjong Ayong de cursus ‘Weerbaarheid & Zelfverdediging’ gevolgd. In deze cursus heb ik veel geleerd over het doorbreken van mijn negatieve denkpatronen. Door deze cursus kan ik beter mijn grenzen bepalen en  behouden. Ik heb bij Carollyne zelfverdedigingtechnieken en bevrijdingen geleerd. Ik ben verpleegkundige en fiets vaak midden in de nacht door Geuzenveld, door het volgen van deze cursus voel ik mij zelfverzekerder.

Ik hoop dat ik binnenkort nog een cursus bij Carollyne kan volgen omdat ik juist door herhaling de technieken mij meer eigen maak. Een heel leerzame cursus, ik kan deze cursus aan iedereen aanbevelen.

Groetjes, Monika

Dec 2011 – J. B.
Ik ben door een vriendin uitgenodigd om aan deze workshop mee te doen. Ik was meteen enthousiast. Ik wilde zelfverzekerder worden op het fysieke vlak en op het mentale vlak, ik dit kan toepassen in in mij privéleven en vooral op mijn werk.

Ik heb deze cursus als positief en leerzaam ervaren. Ik merkte bij de laatste les dat wij er met veel zelfvertouwen bij stonden.

Leuk dat er een vervolg training komt, echt een aanrader!

Dec 2011 – Christa D.
Ik ben Christa, een moeder van 30 jaar. En ik wilde aan deze cursus meedoen omdat ik meer zelfvertrouwen wilde hebben in het leven. Dat ik durfde te zeggen wat mij dwars zat.

Toen ik aan deze cursus begon deden we mentale oefeningen maar ook fysieke oefeningen.

Mentale oefeningen:
We stellen doelen over wat je wil veranderen in je leven, hier komen we elke week op terug. Het is ook fijn om van je medecursusten te horen waar zij mee zitten en elkaar hierin te steunen. Na deze cursus zal ik hieraan blijven werken.

Fysieke oefeningen:
Ik heb dit als heel prettig ervaren, en ben nu ook minder bang op straat. Ik loop zelfvertrouwd rond waardoor de buitenwereld je niet als slachtoffer ziet.

(vaak pikte je wat van je eigen tijd voor extra uitleg, bedankt daarvoor).

Dec 2011 – N. C.
Wegens privé omstandigheden is het niet gelukt om bij alle lessen van de cursus aan te schuiven. Dit vind ik wel erg jammer!! Wellicht dat ik in het nieuwe jaar weer mee kan doen.

De lessen zijn erg leuk en vooral leerzaam. Technieken die aangeleerd worden geven je zelfvertouwen zodat je je mannetje kunt staan. Je leert ons een situatie zo goed mogelijk in te schatten, alvorens actie te ondernemen. Zelfverdeiging is niet alleen maar om je heen of van je af slaan, er komt een hoop controle bij kijken.

Dank voor je inzet en positieve energie!
Groetjes N.