Lachworkshop

Dompel jezelf onder in een flow van gegrinnik, gelach en gebulder om je weerstand, geluksgevoel, welzijn en diepe verbondenheid met jezelf en anderen een boost te geven!

Lachen om iets grappigs kan iedereen. Lachen zonder reden, ‘lachen om het lachen’ brengt je op een heel bijzondere manier in beweging en dat kun jij komen ervaren in deze workshop.

WORK-OUT, ONTLADING EN ONTSPANNING

Een lachworkshop is een workout die tot ontlading en diepe ontspanning kan leiden.

Tijdens de workshop wordt van iedereen een actieve houding verwacht. Anders dan bij een entertainmentshow waarbij je vermaakt wordt draagt jouw houding hier bij aan de sfeer en de flow van de workshop. Maar wees gerust, het geheel wordt begeleid en wanneer de deelnemers zin hebben in actie dan wordt het een dolle boel.

We starten met korte voorstelronde en uitleg over de workshop. Daarna volgt een warming-up om samen langzaam in een lachflow te komen. Het wordt al gauw energieker waarbij de lachspieren en buikspieren goed getraind worden. Voor de afwisseling doen we tussendoor wat ademhalingsoefeningen, rekkingen en strekkingen. We sluiten de workshop af met een ontspanningsoefening waarin je staand, zittend of liggend de ontspanning kunt ervaren. We eindigen met een korte ervaringsronde waarin we bespreken hoe iedereen zich voelt en hoe de workshop is ervaren.

LACHEN IS FANTASTISCH

Lachen is ontspannend, aanstekelijk en supergezond!

ANTISTRESS
Lachen is één van de meest doeltreffende, economische en gemakkelijke manieren om stress te verminderen.

HELPT BIJ DEPRESSIE, PIEKEREN EN SLAPELOOSHEID
Bij mensen die last hadden van migraine, bezorgdheid, slapeloosheid of zelfs depressie, bleek na deelname aan lachyoga een duidelijke verbetering van hun toestand. Sommigen konden daardoor het gebruik van medicijnen verminderen.

VERSTERKT JE IMMUUNSYSTEEM
Onderzoekers hebben vastgesteld dat er na een lachbui een verhoging van antistoffen optreedt. Het effect van de lach op het afweermechanisme doet ook de weerstand tegen kanker toenemen.

GEZONDE FYSIEKE OEFENING
Een lachsessie geeft evenveel vitaliteit en welzijn als een joggingsessie.

REGULEERT JE BLOEDDRUK EN WERKT PREVENTIEF TEGEN HARTKWALEN
Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat bij deelname aan een lachsessie na tien minuten de bloeddruk een duidelijke daling laat zien. Lachen bevordert de bloedsomloop en de zuurstoftoevoer naar het hart en vermindert het risico op klonters.

VERMINDERT PIJN
Lachen verhoogt het niveau van endorfines, onze natuurlijke pijnstillers, in ons lichaam.

GEEFT SPEELS PLEZIER EN BEVORDERT EEN POSITIEVE STEMMING
Regelmatig een lachworkshop bezoeken helpt om in het dagelijks leven meer te lachen en moeilijke omstandigheden te relativeren.

VERHOOGT JE ZELFVERTROUWEN EN VERGEMAKKELIJKT CONTACT MET ANDEREN
Door deel te nemen aan lachworkshops kunnen mensen met een gebrek aan zelfvertrouwen hun schuchterheid overwinnen. “Lachen is de meest directe weg tussen twee mensen.” (Charlie Chaplin)

VERGROOT JE LONGCAPACITEIT
Door te lachen wordt de longcapaciteit volledig benut. Daarom kan het beoefenen van lachyoga een weldaad zijn voor mensen met luchtwegaandoeningen.

TOEGANKELIJK VOOR IEDEREEN
Lachyoga is supereenvoudig! Iedereen kan het. Ons brein maakt geen onderscheid tussen een gespeelde lach en een echte lach. Na een uur lachyoga voel je je opgelucht, ontspannen en blij en dat gevoel blijft nog een tijdje hangen.

CONTRA-INDICATIE
Lachyoga is fysiologisch vergelijkbaar met sporten. Iedereen die medisch gezien een fitnessles mag volgen, kan deelnemen aan een lachworkshop. Het is verstandig om vóór deelname eerst even je arts te raadplegen als je zeer zware astma, extreem hoge bloeddruk, hartstoornissen, een liesbreuk hebt of als je net geopereerd bent of in verwachting bent.

MIJN LACHTERGROND 😀

Jaaaaaaren geleden heb ik eens aan een lachworkshop deelgenomen en het voelde heerlijk. In mijn werk als lichaamsgericht therapeut heb ik er nog wel eens aan gedacht, vooral op momenten dat ik ademhalingsoefeningen met mensen deed. In 2018 heb ontmoette ik Alma Gall, lachcoach in Wenen (Oostenrijk). Door onze leuke klik nodigde ze me uit als assistent voor een aantal lachworkshops en daarna hebben we een gecombineerde lach- en knuffelworkshop ontwikkeld. Daarna heb ik zelf in 2019 in Auroville (India) een cursus Laughter Yoga Leader gevolgd bij Nikhil Thapar. Zowel Nikhil als Alma studeerden met de oprichter van LachYoga, Dr. Madan Kataria.

AANMELDEN

  • Op de online agenda staan de workshopdagen vermeld en kun je jezelf aanmelden.
  • Neem contact op voor een individuele lachsessie of een besloten workshopreservering.