Lach & Knuffelworkshop

Switch to English website

Sluit je ogen en stel je favoriete dessert voor … voeg daar nu nog heerlijk ijs aan toe – proef je de explosie van heerlijkheid ?!

Dat is in feite hoe Carollyne Tjong Ayong (de eerste knuffeltherapeut van Nederland) en Alma Gall (Lachcoach) zich voelden toen ze hun nieuwe Lach & Knuffel Workshop samen creërden. Gebaseerd op jarenlange ervaring in hun eigen vakgebied, combineerden ze hun favoriete lach-, speel- en knuffeloefeningen voor deze unieke 5-uur durende workshop. Dompel jezelf onder in deze ideale fusie om je geluk, welzijn en diepe verbondenheid met jezelf en anderen een boost te geven!

HIERONDER DE VOLGENDE PUNTEN

NOG EEN EXTRA-TJE | VOORDELEN | WORKSHOP SCHEMA | TRAINERS | KARMA-AANPAK | “BETAAL-WAT-JE-HET-WAARD-VINDT” | “PAY-IT-FORWARD” | GIFT-ECONOMY | HOEVEEL KOST DE WORKSHOP EIGENLIJK? | AANMELDING

NOG EEN EXTRA-TJE

Deze workshop is een experiment in vrijgevigheid, omdat het wordt aangeboden op een “Betaal-Wat-Je-Het-Waard-Vindt” & “Pay-It-Forward”-basis, dus je wordt uitgenodigd om de keten van onvoorwaardelijk geven in beweging te houden.

VOORDELEN

Door gelach, opmerkzame aanraking, ontspanning en echte aandacht in de workshop:

 • ervaar je en dag vol plezier en spel
 • maak je diep contact met jezelf en anderen
 • stimuleer je je emotionele, fysieke en mentale welzijn
 • vermindert je stress-niveau aanzienlijk
 • duik je in een volledig nieuw workshop-format
 • maak je kennis met een nieuwe betalingsfilosofie* die verschuift van consumptie naar bijdrage

WORKSHOP DAGSCHEMA

 • 11:45 – 12:00 Entreetijd, kennismaken en evt. omkleden
 • 12:00 – 12:30 Intro & Elkaar-Leren-Kennen
 • 12:30 – 14:00 Lachyoga
 • 14:00 – 14:30 Pauze met biologische hapjes en drankjes
 • 14:30 – 16:30 Knuffelworkshop
 • 16:30 – 17:00 Ervaringen delen & Feedback
 • 17.00 ———- Einde van de workshop en uitzwaaien (of blijven voor de Awakin’ Circle)

Na afloop ben je van harte uitgenodigd om te blijven voor de Awakin’ Circle: een meditatiecirkel met een uur stilte, een deelcirkel en een biologische veganistische maaltijd.

TRAINERS

Alma Gall is een Lachcoach, Actrice, Acrobatisch Performer en Trainer uit Oostenrijk. Haar Lachverhaal in een notendop: Lachen heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van Alma. In haar jeugd was haar vader mede-oprichter van het Nonseum, een uniek museum met creatieve en hilarische uitvindingen die niemand nodig heeft, om mensen aan het lachen te maken. Dit inspireerde Alma om de wereld van het lachen verder te verkennen. Ze studeerde met de oprichter van LachYoga, Dr. Madan Kataria en werd letterlijk heel serieus wat betreft lachen, om de grote voordelen ervan met anderen te delen. Inmiddels is Alma een bekend Lachcoach die regelmatig lach-tournees en -workshops organiseert in Oostenrijk en in het buitenland. Daarnaast is ze meervoudig TEDx-spreker en wordt regelmatig uitgenodigd voor Lachsessies op conferenties en evenementen. Door haar werk wil Alma een gelukkiger en gezonder lifestyle bevorderen.

Carollyne Tjong Ayong is een Knuffeltherapeut, Massagetherapeut en trainer voor Weerbaarheid & Zelfverdediging uit Nederland. Haar Knuffelverhaal in een notendop: Zorgzame aanraking en lichaam-geest verbinding zijn altijd onderdeel geweest van het leven van Carollyne. Al vanaf jonge leeftijd zat ze achter haar moeder, om met haar kleine handjes de migraines en nekpijn te verminderden. Met knuffels als gevolg. Tijdens haar Martial Arts-carrière nam ze deel aan wedstrijden en gaf ze praktische zelfverdediging. Het maakte haar duidelijk hoe lichaam en geest elkaar beïnvloeden en hoe belangrijk respectvolle en bewuste aanraking is. Haar aangename fysieke contact met trainingsmaatjes zorgde ervoor dat ze het harde contrast kon zien met mensen die minder (of niet) aangeraakt worden. Veelvuldig organiseerde ze FREE-HUG-campagnes. Tegenwoordig heeft ze haar eigen praktijk in Amsterdam (NL) en combineert ze al haar vaardigheden om een unieke combinatie van fysieke en mentale benaderingen te vinden om het algehele welzijn van haar cliënten te ondersteunen.

***

DE KARMA-AANPAK VAN DE “LACH & KNUFFEL WORKSHOP”

Een experiment in vrijgevigheid, dat vereist en bevordert collectief vertrouwen, steun en creativiteit van de gemeenschap

In april 2018 ontmoetten Alma en Carollyne elkaar in Wenen tijdens verschillende evenementen die verband hielden met Service Space, een internationale organisatie voor generositeit-gestuurde projecten. Ze voelden onmiddellijk een nauwe band en wisten dat het combineren van hun vaardigheden en jarenlange ervaring met het organiseren van workshops hun deelnemers veel voordeel zou opleveren. Zo ontwikkelden ze de unieke “Lach & Knuffel Workshop” om mentaal, emotioneel en fysiek welzijn te bevorderen, evenals een oprechte verbinding met het zelf en anderen door gelach, aanraking, ontspanning en oprechte aandacht.

Maar er is meer: ​​Diep geraakt door de waarden van vrijgevigheid, service en vertrouwen, hebben Alma en Carollyne ook besloten hun betalingsfilosofie samen te voegen, die twee elementen bevat:

1) “BETAAL-WAT-JE-HET-WAARD-VINDT”

Op het einde van de workshop wordt je als deelnemer uitgenodigd om te bepalen hoeveel je wilt betalen voor de workshop. Alma en Carollyne vertrouwen erop dat ze de kosten (zie hieronder) kunnen dekken met het geld van mensen die het zich kunnen veroorloven, en tegelijkertijd ook deelnemers met minder geld de kans geven om aan de workshop deel te nemen.

2) “PAY-IT-FORWARD”

Nog meer goed nieuws: Iemand die voor jou kwam, heeft een cadeau gegeven en de workshop voor jou betaald. Nu is het jouw kans om het te betalen voor een toekomstige deelnemer, zodat de cirkel van geven kan doorgaan. Daarom word je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit experiment van geven.

WAAROM GIFT-ECONOMIE?

Deze combi-workshop biedt de perfecte omgeving om deze vraag aan te pakken en daarmee verbinding te maken met de Pay-It-Forward-geest binnenin. Sterker nog, jij en de andere deelnemers kunnen uit de eerste hand belangrijke elementen van de gift-economie ervaren: onzelfzuchtig geven, keuzevrijheid en het doel om meerdere positieve rimpeleffecten te creëren. Een van de rimpeleffecten is dat je met je geldelijke bijdrage Carollyne en Alma steunt om meer workshops te kunnen ontwikkelen en aanbieden op basis van de gift-economie, wat betekent dat steeds meer mensen hiervan kunnen profiteren.

HOEVEEL KOST DE WORKSHOP EIGENLIJK?

De Lach & Knuffel Workshop vereist veel logistiek en veel voorbereidingstijd. Om alle kosten te dekken voor de workshop in Amsterdam (huur voor locatie, materialen, reiskosten, uurtarieven etc.) is ongeveer € 1100, – nodig. Het minimale aantal deelnemers is 8 en het maximale aantal is 20 deelnemers. Dus de gemiddelde kosten per workshop / persoon worden dienovereenkomstig berekend.

VOORBEELD BETALINGSFORMULIER

Hieronder een voorbeeld van het betalingsformulier wat je aan het einde van de workshop zult ontvangen. Deze berekening is gemaakt op basis van 12 deelnemers:


Bedankt voor je deelname aan de Lach & Knuffelworkshop, het was ons een genoegen je te ontvangen!

Hier is de berekening voor de 5-urige workshop van vandaag op _ _ vul de workshopdatum in _ _ :

 • De Lach & Knuffelworkshop van vandaag heeft  _ _ 12 _ _ deelnemers gefaciliteerd
 • € 1100, – gedeeld door  _ _ 12 _ _ deelnemers is gemiddeld €  _ _ 91,67 _ _ per persoon

In de geest van vrijgevigheid willen we je de keuze bieden tussen een van de onderstaande betalingsopties. Je kunt formulier en “Dank u wel”-enveloppe inleveren bij een van de trainers.

      □   Ik kies ervoor om het volledige bedrag per persoon van     €  _ _ 91,67 _ _ te betalen
      □   Ik kies ervoor om een ​​ander bedrag * te betalen, namelijk €  _ _ _ _ _ _ _ _

* dit bedrag kan hoger of lager zijn dan het volledige bedrag per persoon 

Hartelijk bedankt voor je bijdrage!


Met een glimlach & knuffels, Alma & Carollyne

AANMELDING

In de agenda hieronder kun je zelf je deelname boeken. Klik op een beschikbare activiteit, maak je eigen account aan en bevestig je boeking. Ben je na aanmelding toch verhinderd bel me zo snel mogelijk. Dan kan iemand anders zich in jouw plaats aanmelden of van de wachtlijst worden doorgeschoven.

We adviseren om tijdens de entreetijd te arriveren. Om de deelnemers niet te storen sluiten wij de deuren na aanvang van de bijeenkomst. Bedankt voor je begrip.

We kijken uit naar je komst & naar de mogelijkheid om deze ervaring met je te delen.