Warme Handen op Pijnlijk Lichaam – Cursus met Roni Gilboa

September 2018

LEPELTJE LEPELTJE – AMSTERDAM

Data Cursus Prijs
5 Sept t/m 9 Sept 2018 Warme Handen €  625
10 & 11 Sept 2018 Van “Fight or Flight” naar “Rest and Digest” – Workshop €  325
 
  Warme Handen & Van “FIght to Flight” naar “Rest and Digest € 950
 
Combi-Kortingsprijs Warme Handen & Van “Fight or Flight” naar “Rest and Digest” € 875
 

Cursus & Workshop zijn beide incl. Dagelijks Ontbijt & Onderwijs


nederlandse-engelse-vlagSwitch to English website.

In de periode van 4 t/m 11 September 2018 komt Roni Gilboa naar Amsterdam voor twee cursussen Therapeutische Aanraaktechnieken voor behandeling van mensen die vechten tegen kanker.

Deze cursus is toegewijd aan het begrijpen en beoefenen van geïntegreerde palliatieve zorg voor mensen met kanker door middel van aanraaktherapie.

15747761_739176726220926_8434688524771596574_n-kopie-kopie

In deze cursus zullen we eerlijk en zonder angst praten over problemen die kenmerkend zijn voor de oncologie-omgeving. Wat is kanker? Wat gebeurt er met het lichaam als kanker toeslaat? Wat zijn de emotionele, mentale en spirituele aspecten? Wat zijn de standaard en innovatieve behandelingen in de conventionele geneeskunde? Wat zijn hun bijwerkingen? Wat zijn de fasen die kankerpatiënten ervaren? Wat is palliatieve zorg?

illustration_1-kopieDaarnaast is de cursus vooral gebaseerd op de praktische praktijk van aanraaktherapie-technieken die van toepassing zijn op de oncologische omgeving, de behandeling van diverse bijwerkingen, trauma, pijnmanagement, gebrek aan slaap, neuropathie enz. Hoewel deze technieken diep geworteld zijn in traditionele Thaise Massage en Thaise Acupressuur, onderzoeken we in deze cursus de fascinerende en intrigerende kansen die zich voordoen wanneer deze tradities interageren met de modernere methoden van Shiatsu en fascia  (bindweefsel) manipulatie.

We oefenen aandachtige aanwezigheid, therapeutische bedoeling en flexibiliteit, we navigeren door de integratieve aanpak, we zullen dansen, mediteren, Chi Gong oefenen en we zullen onze eigen therapeutische houding onderzoeken wanneer wij levensbedreigende ziekte tegenkomen.

De cursus bevat een optelsom van meer dan acht jaar kennis en ervaring. Deze is opgedaan bij behandeling van duizenden patiënten in het ziekenhuis en bij de gemeenschapskliniek, op bewijs gebaseerde behandelingen aangesloten bij Memorial Sloan Kettering Kankercentrum in New York, en de inzichten van haar leraren door de jaren heen.

Ze brengt persoonlijke dank uit aan Roey Tzuk, Noam Tyroler, David Lutt, Tomer Bashan, Chris Mcalister, Pichest Boonthumme, Sharon Azran, Adi Karmil en haar patiënten en studenten die haar nederigheid bijbrengen.

WE ZULLEN DE VOLGENDE THEORETISCHE EN PRAKTISCHE ONDERWERPEN BEHANDELENillustration_2-1

• Wat is kanker?
• Hoe beïnvloedt het lichaam, geest, ziel en hart van een patiënt?
• Wat is mijn therapeutische houding?
• De “do’s” en “don’t’s” – contra-indicaties en basisprincipes voor de behandeling van kankerpatiënten
• Conventionele geneeskundebehandeling en bijwerkingen
• Palliatieve zorg – De vijf stadia van verdriet – De helingscrisis
• De toekomst van conventionele kankerzorg
• Praktische toepassingen in de oncologie omgeving
• Herontdekking, herzien en aanpassing van onze therapeutische hulpmiddelen.
• Aarding en intentie – van “vechten of vluchten” naar “rusten en verwerken”
• Aandachtige aanwezigheid – leer hoe je effectief kunt zijn en kunt ondersteunen bij verlichting van pijn, ongemakken en bijwerkingen, en de lichaamseigen helende krachten kunt helpen versteken

RONI GILBOA

roni-gilboaRoni Gilboa is Shiatsu- en Thai Massage therapeut door opleiding, en door de jaren heen heeft zij andere technieken zoals Osteothai en Fascia in haar gereedschapskist geïntegreerd. Tussen de jaren 2007-2017 is zij betrokken geweest bij het Yuri Shtern Holistic Care Center voor mensen met kanker in Jeruzalem, als therapeut en als directeur van de liefdadigheid. In deze periode heeft zij het trainingsprogramma van het Centrum ontwikkeld voor therapeuten die verschillende disciplines beoefenen en sinds 2007 heeft zij ook aanraaktherapie-technieken onderwezen. Zij heeft ruime ervaring met het behandelen van mensen met kanker in verschillende omgevingen zoals het ziekenhuis, een community clinic en haar eigen privé-praktijk .

In haar vrije tijd is  Roni ook een zeeman (eigenlijk zeevrouw), ze houdt ervan om te verkennen, te wandelen en geniet van muziek en Roger Federer tennis zien spelen.

DAGSCHEMA – “WARME HANDEN” MASSAGE CURSUSimg_7164s

Het cursusschema is als volgt

 • 08.30 – 09.00 Ontbijt (incl.)
 • 09.00 – 12.30 Massage-onderwijs
 • 12.30 – 14.30 Lunch en rusten
 • 14.30 – 18.00 Massage-onderwijs

 

DRESSCODE EN MEE BRENGEN

 • Draag een comfortabele lange (jogging) broek
 • Draag een comfortabel shirt met (lange) mouwen en een goed sluitend boordje
 • Breng je eigen pen en papier mee

Je kunt je voor en na de les omkleden. Massagematten, kussens en cursushandboeken zijn aanwezig.

Na completering van de cursus ontvangen de studenten een certificaat van deelname.

Deze cursus is geschikt voor therapeuten met ervaring in een willekeurige discipline die met aanraking te maken heeft. Ook voor verzorgenden en verpleegkundigen die geïnteresseerd zijn in aanraakmogelijkheden binnen de oncologie-omgeving en iedereen die in de palliatieve zorg werkt. (Niet geschikt voor familieleden zonder massage-ervaring of therapie-ervaring.)

Ruimte is beperkt! Registratie is noodzakelijk!

img_7201s

2 DAAGSE WORKSHOP: VAN “FIGHT OR FLIGHT” NAAR “REST AND DIGEST

Het moderne leven kan extreem stressvol, uitdagend en veeleisend zijn. Dit heeft een effect op onze gezondheid, ons welzijn en onze gemoedstoestand. We kunnen de manifestatie op diverse manieren ervaren:

 • door ongemakken en pijnen
 • moeite met slapen en gedegen nachtrust
 • problemen met de spijsvertering
 • angstig en bezorgd zijn

De worsteling om de overleven en de uitdagingen van het leven te doorstaan kan ook onze relaties met familie en vrienden beïnvloeden.

In deze workshop van één dag zullen we de Psoas (spier van de ziel) en Vagus (zenuw van het welzijn) leren kennen en verschillende mogelijkheden verkennen om traditionele Thaise massage en andere technieken toe te passen om deze soms ongetopte geschenken te bewerken die we hebben in ons lichaam. We zullen leren hoe we de Psoas kunnen ontspannen en het bewegingsbereik verbeteren. En daarnaast hoe we de Vagus-zenuw kunnen stimuleren en werken aan de elasticiteit van de spierspanning (tonaliteit).

Wetenschappers en medische professionals noemen stress een van de stille moordenaars van onze tijd. Het vinden van manieren om met de uitdagingen van het moderne leven om te gaan en deze te beheersen, wordt steeds belangrijker in onze zoektocht om onze gezondheid en ons welzijn te verbeteren.

Roni’s ervaring in het behandelen van mensen die worstelen met kanker – en hun verzorgers – heeft haar inzicht gegeven in de gevolgen van ons stressvolle dagelijkse leven. Deze workshop implementeert deze inzichten op manieren die voor iedereen relevant zijn. 

Het workshopschema is als volgt

 • 08.30 – 09.00 Ontbijt (incl.)
 • 09.00 – 12.00 Onderwijs
 • 12.00 – 14.00 Lunch en rusten
 • 14.00 – 17.00 Onderwijs

Na completering van de workshop ontvangen de studenten een certificaat van deelname.

Deze workshop is geschikt voor therapeuten die lichaamsgericht werken.

DRESSCODE EN MEE BRENGEN

 • Draag een comfortabele lange (jogging) broek
 • Draag een comfortabel shirt met (lange) mouwen en een goed sluitend boordje
 • Breng je eigen pen en papier mee

Je kunt je voor en na de les omkleden. Massagematten, kussens en cursushandboeken zijn aanwezig.

Ruimte is beperkt! Registratie is noodzakelijk!

In de onderstaande agenda kan je je cursus boeken. Klik op de cursus/ studiesessie maak je eigen account aan en bevestig je boeking.