Thai Yoga Massage Cursus – met Ithzak Helman

Juni 2019

LEPELTJE LEPELTJE – AMSTERDAM

Data Cursus Prijs  
27 Jun t/m 3 Jul Beginners
€  695

 

 

incl. Meditatie, Yoga, Ontbijt, Thai Yoga Massage onderwijs


nederlandse-engelse-vlag Switch to English website.

Juni 2019 komt Itzhak Helman weer naar Amsterdam. We onderzoeken de oude traditie van hoe Thai Yoga Massage eeuwenlang is overgedragen in het noorden van Thailand. Itzhak neemt ons mee op een inspirerende reis met zijn combinatie van theorie en praktische oefening van technieken die het hele lichaam bestrijken. We focussen op de principes en op de fundering, evenals op statische & dynamische technieken en gevorderde stretches om onze cliënten en onszelf te helen.

itzhak-helman-4

THAI YOGA MASSAGE CURSUS

Een Thai Yoga Massage cursus is altijd een spirituele ervaring die meditatie en beoefening van “loving-kindness” combineert. Voor hen die een specifieke interesse hebben in het leren van massage is dit een prachtige kans om meer over deze mooie helende traditie te leren.

Wanneer je een Thai Massage ontvangt zijn er vele voordelen op fysiek aspect, maar het ultieme doel diepe heling voor zowel gever als ontvanger.

Thai Massage is een samenkomen van twee mensen, een co-creatie van aanraking en aanwezigheid. De manier waarop we bewegen, ademhalen, aanraken en toestaan om heling te laten plaatsvinden in een flow… dít is de eeuwenoude kunst van Thai Yoga Massage.

Thai Yoga Massage brengt diepe massage & zachte yoga bewegingen samen in een diepgaand helende behandelwijze. Het brengt je een gevoel van diepe verzorging, ontspanning en bruisende energie.

WAAROM THAI YOGA MASSAGE?

Dit is een massagemethode die krachtige resultaten oplevert voor zowel beoefenaar als cliënt.

VOOR DE CLIËNT:

Volgens de Ayurvedische wetenschap loopt er een uitgebreid netwerk van energiebanen door het hele lichaam. Door het masseren en stretchen van dit netwerk van energiebanen – tijdens een Thai Yoga Massage – worden spanningen losgelaten. Doordat de energie weer vrij kan stromen, verlicht de massage klachten zoals: lage rugpijn, artritis, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, menstruatieproblemen en stress-gerelateerde klachten. Het bevorderen van de vrije energieflow werkt ook mee aan balansherstel en het creëren van een diepe staat van ontspanning en welzijn voor zowel de cliënt als de beoefenaar.

VOOR DE BEOEFENAAR:itzhak-helman-7-zw-w

Als beoefenaar zul je je heerlijk voelen wanneer zoveel cliënten je vertellen dat ze zich in jaren niet zo goed hebben gevoeld. Bovenal – hoewel het een actieve massage is – voelt het niet als hard werken. In plaats daarvan is het een uiting van het gevoel echt te leven. Deze massage leert je hoe je je energie beheerst, en hoe je je hele lichaam en lichaamsgewicht in je werk gebruikt. Op deze manier voorkom je uitputting en andere chronische aandoeningen in handen, armen en schouders die vaak optreden bij andere vormen van massage.

Je ontvangt de fijne voordelen van yoga & zacht stretchen die de kern vormen in zowel geven als ontvangen.

ITZHAK HELMAN

itzhak-helman-2Itzhak Helman is een zeer ervaren Thai Yoga Massage leraar sinds 1997 en hij is een erkend onderwijzer van The Sunshine Network. De afgelopen 20 jaar beoefende hij Thai Yoga massage en ontwikkelde hij zijn eigen methode waarin hij Vipassana meditatie, yoga en Thai massage combineert. Zijn belangrijkste inspiratiebron is gebaseerd op de Oosterse filosofie van zijn leraar Asokananda evenals andere grote meesters zoals Piched en Chaiyuth. Van 2001 – 2005 maakte Itzhak Auroville Universal Township in India tot zijn thuishaven. Hier werkte hij als therapeut in het Quite Healing Center en onderwees hij studenten van overal ter wereld. Momenteel woont Itzhak in Thailand Chiang Mai waar hij cusussen geeft op de Sunshine Massage School en over de wereld reist voor internationale cursussen. Itzhak is bekend vanwege zijn gepassioneerde en eerlijke manier van lesgeven.

Voor meer informatie over Itzhak Helman bezoek thai-yoga-massage.org en bekijk deze video

DAGSCHEMA – THAI YOGA MASSAGE CURSUS

Op 27 Juni kennismaken van 18.00 – 20.00. Op cursusdagen hebben we het volgende schema:itzhak-helman-sunshine-2-zw-w

  • 07.00 – 08.30 Meditatie en Yoga
  • 08.30 – 09.30 Ontbijt (incl.)
  • 09.30 – 12.30 Thai Yoga Massage onderwijs
  • 12.30 – 14.30 Lunch en rusten
  • 14.30 – 17.30 Thai Yoga Massage onderwijs
  • op de laatste dag van de cursus sluiten we af rond 14.00

DRESSCODE EN MEE BRENGEN

  • Draag een comfortabele lange (jogging)broek
  • Draag een comfortabel shirt met lange mouwen en een goed sluitend boordje
  • Pen en papier

Je kunt je voor en na de les omkleden. Massagematten, kussens en cursushandboeken zijn aanwezig.

Na completering van de cursus ontvangen de studenten een certificaat van deelname van The Sunshine Network – The International Society of Thai Yoga Massage.

Deze Beginnerscursus is ideaal voor jou als Thai Yoga massage nieuw voor je is of als je nog nooit les hebt gehad van Ithzak Helman. Als je al ervaring hebt, dan geeft Itzhak jou informatie over therapeutische aspecten van de technieken en kun je je technieken finetunen.

Ruimte is beperkt! Registratie is noodzakelijk!

In de onderstaande agenda kan je je cursus boeken. Klik op de cursus, maak je eigen account aan en bevestig je boeking.