Leidraad infectiepreventie Covid-19

DE OVERHEID HEEFT BESLOTEN DAT MIJN PRAKTIJK DICHT MOET VAN 15 DECEMBER 2020 T/M TEN MINSTE 9 FEBRUARI 2021. IK VERHEUG ME OM DAARNA IEDEREEN WEER TE MOGEN ONTVANGEN VOOR KNUFFELSESSIES & MASSAGEBEHANDELINGEN. MAAK ALVAST JE AFSPRAAK.

WIE ONLINE WIL QUARANTAINE KNUFFELEN IS VAN HARTE WELKOM. LIGGEN JOUW INKOMSTEN OOK STIL TERWIJL JE KOSTEN DOORGAAN EN STA JE BOL VAN DE STRESS? BEL ME VOOR EEN AFSPRAAK EN MAAK GEBRUIK VAN MIJN GIFT-ECONOMIE. LOPEN JOUW INKOMSTEN GEWOON DOOR? KOOP EEN CADEAUBON VOOR EEN ANDER OF VOOR JEZELF, HUUR TIJDELIJK MIJN PRAKTIJKRUIMTE OF GEEF EEN GIFT EN ZORG DAARMEE EEN BEETJE VOOR MIJ. ALVAST BEDANKT, IK ZORG OP EEN LATER MOMENT WEER VOOR JOU.

Bijgewerkt op 23-10-2020

Beste cliënt,

Gelukkig mag ik je blijven ontvangen. Massage en knuffelen zijn namelijk heel goed voor je immuunsysteem, dus zeker in deze tijd een mooi stukje zelfzorg om aandacht aan te besteden.

Hieronder de aan mijn praktijk aangepaste Leidraad in combinatie met reeds bestaande hygiëneregels. Wil je de originele Leidraad lezen waarop mijn beleid is gebaseerd klik hier.

 • Ik plan mijn afspraken zo, dat er bij individuele behandelingen geen andere cliënten in de praktijk zijn. Tussen de afspraken maak ik schoon en ventileer de praktijkruimte. Kom op tijd, maar niet te vroeg;
 • Kom zoveel mogelijk alleen, maar in overleg kun je iemand meenemen. Een ouder kan uiteraard met een kind (tot 16 jaar) meekomen;
 • Was je handen voor en na de sessie. Er is ook handalcohol aanwezig als je daarvan gebruik wilt maken;
 • Zorg dat je nagels schoon en verzorgd zijn;
 • Draag geen armbanden en handsieraden en neem zo min mogelijk spullen mee. Stop je spullen die je toch meeneemt in je tas of jaszak;
 • Neem 2 eigen schone (hoes)lakens mee van 140x200cm of groter. Dit geldt voor Knuffelsessies en Massagebehandelingen. (Voor individuele begeleiding, assertiviteitstraining, karate-kata, en andere oefeningen waarbij ik op afstand instructies geef is dit niet nodig.) Omdat jij op (en evt. onder) je eigen schone (hoes)lakens ligt, gaan mijn materialen na elke werkdag en/of na 6 behandelingen in de was. Kussensloop van gebruikt hoofdkussen gaat na elke cliënt in de was;
 • Draag schone soepele kleding met lange mouwen en lange broekspijpen. Je kunt je evt. in de praktijk omkleden;
 • Draag (lang) haar in een hoge knot of staart;
 • Volgens de richtlijnen van het RIVM en de website van de Rijksoverheid, is er op dit moment geen verplichting een mondkapje te dragen. Als jij het zelf prettig vindt mag je natuurlijk zelf altijd een mondkapje dragen. Mensen met klachten verzoek ik om thuis te blijven;
 • Toiletgebruik is mogelijk, mits je je aan de toilethygiëne houdt;
 • Nies of hoest in een papieren zakdoekje, gooi het in de prullenbak en was/desinfecteer je handen;
 • De deur van de behandelruimte blijven open tijdens de behandeling;
 • Tijdens de behandeling wordt elke 30 minuten een korte pauze ingelast om de behandelruimte extra te ventileren;
 • Voor en na de behandeling was ik mijn handen en onderarmen met zeep;
 • Bij elke behandeling draag ik schone bovenkleding met lange mouwen.
 • Na iedere cliënt worden contactpunten zoals de deurklinken, stoelen en ook de toiletruimte schoongemaakt. Raak a.u.b. zo min mogelijk aan in de praktijk;
 • Indien je je angstig voelt om te komen, dan is een telefonisch- of video-consult ook mogelijk. Angst heeft een nadelige invloed op je immuunsysteem, dus ik blijf graag met je in gesprek om die angst wat te verminderen. Ik houd dan op afstand ‘een vinger aan de pols’ en geef instructies of oefeningen;
 • Tijdens het maken van de afspraak stel ik een aantal vragen (Triage) waardoor ik weet of behandelen veilig kan en zelfs vlak voor de daadwerkelijke afspraak doe ik dit om te checken of er iets is veranderd;
 • Blijf thuis indien jij of een van je gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. Dit geldt ook voor andere ontstekingen en/of ziektesituaties die een contra-indicatie kunnen zijn voor behandeling. Neem contact met me op om je situatie te bespreken en je afspraak te verzetten of evt. te annuleren;

Heb je vragen over mijn aanpassingen op de Leidraad infectiepreventie Covid-19? Neem gerust contact met mij op, ik beantwoord je vragen graag.

Disclaimer

Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat je besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Met het maken van de afspraak ga je akkoord met dit risico.

Staand of zittend samen hangen in een van de stretchy knuffeldoeken is een fijne optie voor 1,5 meter-contact.