Home

SINDS 16 MAART IS DE PRAKTIJK GESLOTEN VANWEGE HET CORONA-VIRUS. MIJN HANDEN GEBONDEN EN KAN IK ALLEEN QUARANTAINE-KNUFFELEN BIEDEN. DAARNAAST, VOOR DE HUUR VAN MIJN PRAKTIJKRUIMTE BEN IK AFHANKELIJK VAN IEDEREEN FINANCIEEL EEN BEETJE VOOR MIJ WIL/KAN ZORGEN. DAT WIL ZEGGEN TOT DE FINANCIËLE REGELINGEN VOOR ZZP’ERS MIJ BEREIKEN. IK ZORG SOWIESO OP EEN LATER MOMENT WEER UITGEBREID FYSIEK VOOR JOU EN ANDEREN. ALVAST BEDANKT! GEEF EEN GIFT OF BESTEL NU EEN CADEAUBON.

Lepeltje Lepeltje biedt individuele Knuffelsessies & Massagebehandelingen en  Knuffelworkshops & -concerten in groepsverband.
Hieronder staat hoe het werkt, wat het kost, en hoe je een afspraak kunt maken.

  Go to English website.

WAT IS EEN KNUFFELSESSIE?

Een knuffelsessie draait om aanraking, ontspanning en oprechte aandacht. Denk hierbij aan lepeltje-lepeltje liggen, elkaar vasthouden, een goed gesprek hebben, samen een film kijken of je laten voorlezen door knuffeltherapeut Carollyne Tjong Ayong.

INSTOPSERVICE

Wie graag samen met iemand de dag wil afsluiten, kan gebruikmaken van de speciale instopservice. We maken ’s avonds een afspraak voor een knuffelsessie en/of massage en spreken nog even je dag door. Daarna kan je rustig en ontspannen naar bed. Carollyne stopt je in en trekt zachtjes de buitendeur achter zich dicht. Tijdstippen in overleg.

BIOSCOOPSERVICE

Wie graag samen met iemand naar de bioscoop wil kan gebruikmaken van de bioscoopservice. In Pathé Tuschinsky in Amsterdam zijn speciale tweepersoonsstoelen om in plaats te nemen en van de film gaan genieten. De prijs is inclusief het bioscoopkaartje, iets te eten en een alcoholvrije consumptie.

MASSAGE

Carollyne is gediplomeerd masseur en kan je voor de knuffelsessie een massage geven. Het is ook mogelijk om alleen een massagebehandeling te plannen. Ze is begonnen als sportmasseur, waarbij met olie op de blote huid wordt gewerkt. Inmiddels heeft ze ontdekt dat andere technieken waarbij de ontvanger gekleed blijft veel effectiever zijn, zowel voor blessurebehandeling als voor ontspanning. Voor meer informatie kijk op opleidingsachtergrond.

  • Traditional Thai bodywork waarbij je al je kleding aanhoudt. Je ligt op de massagemat en met een prettige druk wordt je lichaam bewogen, gebogen, losgemaakt, gestrekt en uitgerekt.
  • Pulsing waarbij je al je kleding aanhoudt. Je ligt op de massagetafel of op de massagemat en wordt met zachte aanraking in een wiegend ritme bewogen.

Carollyne verzorgt ook regelmatig Thai Yoga Massage & Bodywork lessen, klik hier voor informatie en deelname.

Carollyne Tjong Ayong knuffeltherapeut

Knuffelsessies & Massage: aanraking, ontspanning en oprechte aandacht – Fotografie © pictureman

ZO WERKT HET

Bel of e-mail om een afspraak te maken. Wachtlijst < 2 weken.

Je kunt terecht in de prettige praktijkruimte voor een massagebehandeling op een verwarmde futon en/of een knuffelsessie op een speciaal Terapy massagekussen. De korrels van dit kussen vormen zich als een zachte cocon naar je lichaam en zorgen ervoor dat je volledig kunt ontspannen. In overleg kan Carollyne naar je toe komen voor een een huisbezoek.

TARIEVEN

Of je nu geknuffeld of gemasseerd wil worden, je betaalt 70 euro voor een uur. Langer mag ook, dan betaal je 30 euro voor elk volgend half uur. Bij huisbezoeken (in Amsterdam) worden geen extra kosten gerekend.

VRAAG & ANTWOORD

Vraag           : Voor wie zijn de knuffelsessies bedoeld?

Antwoord   : Voor iedereen die behoefte heeft aan aanraking, ontspanning en oprechte aandacht. Iedereen is welkom en krijgt de mogelijkheid om even rust te vinden. Van twintigers tot senioren en kinderen, mensen die tijdelijk geen relatie hebben of wiens partner is overleden, mensen met een relatie, alleenstaande ouders en zwangere vrouwen, mensen met beperkingen, ziekte of depressieve, zakenmensen met overvolle agenda’s, overlevers van een brand en mensen met littekens. Maar ook als je niet in dit rijtje staat ben je welkom.
(Voor mensen met fysieke beperkingen: helaas is mijn praktijk niet toegerust met tilliften en dergelijke apparatuur. Ik ben hier echter wel mee bekend, wellicht is een huisbezoek een passende optie.)

Vraag           : Zijn er alleen individuele knuffelsessies of kan dat ook in een groep?

Antwoord   : Knuffelsessies zijn net als de massagebehandelingen individueel. Daarnaast verzorg ik ook knuffelworkshops in groepsverband. Sinds mei 2016 bundel ik mijn krachten met Ontspanningsexpert Martijn Mulder voor de bijzondere workshops Ontspannen & Knuffelen. Hierin leer je ontspannen, contact maken en grenzen aangeven. We doen dit door middel van ontspanningsoefeningen, oefeningen in tweetallen of met de hele groep. En natuurlijk wordt er ook geknuffeld.

Vraag           : Wat zijn de voordelen van knuffelen?

Antwoord   : Contact met andere mensen is van groot belang. Tijdens aanraking vermindert je lichaam de aanmaak van stresshormonen (o.a. cortisol, adrenaline en noradrenaline) en komen er hormonen vrij waardoor we ons prettig gaan voelen (o.a. oxytocine, endorfine en serotonine). Tijdens een knuffelsessie gebeurt er dus van alles in je lichaam en kom je lichamelijk en geestelijk tot rust.

Vraag           : Is het mogelijk om seks te hebben tijdens een knuffelsessie?

Antwoord   : Nee, onder geen enkele voorwaarde. Lepeltje Lepeltje biedt alleen vriendschappelijke knuffelsessies. Hierbij is geen sprake van seks of erotische handelingen. Bij het maken van de afspraak en aan het begin van de knuffelsessie wordt dit helder uitgelegd, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Bij ongepast gedrag of ongepaste verzoeken wordt de sessie direct beëindigd.

Vraag           : Wat gebeurt er als ik op gewonden raak tijdens een knuffelsessie?

Antwoord   : Dat kan gebeuren, maar daar wordt niet op ingegaan. Als het nodig is kunnen we een korte pauze inlassen.

Vraag           : Mag ik praten tijdens de knuffelsessie?

Antwoord   : Dat mag zeker. Een knuffelsessie is jouw tijd om tot rust te komen en te praten, muziek te luisteren, een film te kijken, van de stilte te genieten of een dutje te doen.

Vraag           : Wat moet ik doen als ik me onprettig voel of emotioneel word?

Antwoord   : Het kan gebeuren dat je de knuffelsessie heel spannend vindt of dat er ineens emoties opspelen, dat mag er allemaal zijn. Je mag er iets over zeggen maar het mag ook gewoon zonder woorden zijn wat het is. Een korte pauze, een slokje water of een andere knuffelpositie kan altijd. Er wordt altijd een prettige manier gevonden om ermee om te gaan.

Vraag           : Wat voor kleding kan ik het beste dragen?

Antwoord   : Je kunt je eigen kleding dragen of comfortabele kleding meenemen. Een joggingpak of huispak is prima. Maar je mag ook een kledingsetje van Lepeltje Lepeltje dragen. Iedereen draagt sowieso ondergoed, lange broek en T-shirt met korte mouwen. Er is altijd een mogelijkheid om je even om te kleden voor de sessie begint.

Vraag           : Hoe kan ik een afspraak voor een knuffelsessie maken?

Antwoord   : Gewoon bellen of mailen en als je het antwoordapparaat krijgt, spreek je naam en nummer in dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

Vraag           : Is het ook mogelijk om ’s avonds een afspraak te maken?

Antwoord   : Ja hoor, de knuffelsessie kan overdag, ’s avonds of in het weekend ingepland worden. Bel of e-mail om een afspraak te maken.

Vraag           : Mag ik roken tijdens een knuffelsessie?

Antwoord   : Niet roken tijdens de sessie, en liever ook niet vlak voor de sessie begint.

Vraag           : Moet ik het kledingsetje van Lepeltje Lepeltje aan tijdens een knuffelsessie?

Antwoord   : Je mag tijdens een knuffelsessie een broek en shirt van zachte stof van Lepeltje Lepeltje dragen, maar je mag ook je eigen comfortabele kleding dragen. Er is altijd een mogelijkheid om je even om te kleden voor de sessie begint.

Vraag           : Kom je ook naar me toe als ik buiten Amsterdam woon?

Antwoord   : Afspraken buiten Amsterdam zijn in overleg mogelijk. Binnen Amsterdam reken ik geen voorrijkosten, daarbuiten wel.

Vraag           : Kan ik gewoon bij de praktijk binnenlopen?

Antwoord   : Bel of mail me voordat je naar de praktijk komt. Vanwege de huisbezoeken ben ik niet altijd in de praktijk aanwezig. Het zou jammer zijn wanneer je voor een dichte deur staat.

Vraag           : Heb je een filmlijst waaruit ik kan kiezen als ik samen een film wil kijken?

Antwoord   : In overleg kunnen we binnen gepaste filmgenres een film kiezen om te kijken. Er is een ruim muziekassortiment, maar je mag ook je eigen muziek meenemen of je lievelingsboek.
Als je samen in de bioscoop van een film wilt genieten kan je gebruik maken van de bioscoopservice.

Vraag           : Mag ik ook langer dan één uur komen knuffelen en bij je zijn?

Antwoord   : Ja natuurlijk mag dat. Cliënten maken regelmatig afspraken die langer duren dan een uur. We kunnen ook twee of drie uur afspreken of een hele ochtend, middag of avond. Bij het maken van de afspraak kun je aangeven hoeveel tijd je wilt reserveren. Als je tijdens de afspraak wilt verlengen kan dat eventueel ook, als het binnen mijn agenda past.

Vraag           : Hoe kan ik mijn geplande sessie afzeggen of verzetten?

Antwoord   : Tot 24 uur voor het geplande tijdstip van je afspraak kun je bellen of mailen om je sessie kosteloos af te zeggen of te verzetten. Bij het niet nakomen van afspraken worden kosten in rekening gebracht, tenzij dit minstens 24 uur van te voren is gemeld.

Vraag           : Hoe kan ik betalen?

Antwoord   : Je ontvangt voorafgaand aan je afspraak een factuur per e-mail zodat je het bedrag o.v.v. het factuurnummer en je naam kunt overmaken. Op die manier ligt je reservering vast en zijn de financiën geregeld vóór je afspraak.

AANMELDING VOOR GROEPSACTIVITEITEN

In de agenda hieronder kun je zelf je deelname boeken. Klik op een beschikbare activiteit, maak je eigen account aan en bevestig je boeking. Ben je na aanmelding toch verhinderd bel me zo snel mogelijk. Dan kan iemand anders zich in jouw plaats aanmelden of van de wachtlijst worden doorgeschoven.

In de agenda staan ook de periodes waarin ik afwezig ben voor bijscholing. Op die momenten kunnen geen afspraken worden gepland.

De agenda wordt regelmatig aangepast.

BEL OF E-MAIL ME VOOR EEN INDIVIDUELE AFSPRAAK