Knuffelworkshop

nederlandse-engelse-vlag Switch to English website.

De workshop is gericht op contact, met jezelf en met anderen. We geven je interessante inzichten over het belang van aanraken en aangeraakt worden. Maar jij gaat vooral zelf veel ervaren op het gebied van persoonlijke ruimte, rust en verbondenheid.

In deze workshop leer je met heel andere ogen naar jezelf en naar de wereld kijken. De oefeningen zijn intens, maar door de speelse opbouw voel je je snel op je gemak. Zo kan je met plezier deelnemen en ontspannen. Er wordt zeker geknuffeld, maar we hebben nog véél meer voor je in petto.

Aan het einde van de workshop heb je de tools in huis om beter te ontspannen en dichter bij elkaar – en bij jezelf – te komen met en zonder aanraking.

schermafdruk-2017-04-14-14-24-28-kopie

WAT GA JE LEREN TIJDENS DEZE WORKSHOP?

ONTSPANNING

Ontspanning is de basis. Als je ontspannen bent voel je je prettig. Je kunt de juiste beslissingen nemen en de juiste dingen doen (en laten!) Leer een aantal ontspanningsoefeningen en technieken die je direct in je eigen leven toe kunt passen.

CONTACT MET JEZELF EN MET ELKAAR

Je leert op verrassende manieren contact te maken met een ander. Ontdek hoe je stemgebruik en lichaamstaal, en uiteindelijk ook aanraking kunt inzetten om contact te maken. In dit proces leer je ook jezelf beter kennen.

SAMENZIJN & SAMENWERKING

Soms hoor je mensen zeggen dat ze alles alleen kunnen. Waar­schijnlijk bedoelt zo iemand dan dat ze het zelf kunnen. Zelf is iets anders dan alleen. Ontdek hoe je door samenzijn en samenwerking lekkerder in je vel kunt gaan zitten.

GEVEN & ONTVANGEN

Ben jij voornamelijk een gever of kan je ook makkelijk ontvangen? Ervaar door eenvoudige oefeningen of er voor jou verschil is tussen geven en ontvangen. Dit inzicht kan je helpen om in het dagelijks leven goed voor jezelf – en daarmee ook voor anderen – te zorgen.

MASSAGETECHNIEKEN

Als je wel eens gemasseerd bent dan weet je hoe prettig en ont­spannend dat is. Maar hoe doe je dat precies? Ontdek hoe je aan de hand van een paar eenvoudige massage­technieken een ander kan helpen om te ontspannen.

VERTROUWEN

Vertrouwen geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Daarnaast zorgt het voor rust en balans in je hoofd. Ervaar letterlijk en figuurlijk de ondersteuning en kracht van de groep. Leer hoe je vertrouwen kunt krijgen en geven.

GRENZEN, VERBINDING & RESPECT

Om je grens aan te geven moet je contact maken met een ander. Wanneer je contact maakt met iemand kan je zelfs zonder woorden de grens van die ander aanvoelen. Ontdek hoe persoonlijke grenzen en verbinding tussen mensen samen gaan.

KNUFFELEN & AANRAKING

Hoe voel jij je als je met iemand knuffelt? Knuffel jij een bekende anders dan een vreemde? Ontdek hoe jij mensen aanraakt en hoe dat voelt. Leer welke knuffel­posities jij prettig vindt.

VRAAG EN ANTWOORD

Vraag           : Voor wie is deze workshop bedoeld?

Antwoord   : Voor iedereen die behoefte heeft om in alle rust aandacht voor zichzelf en voor anderen te ervaren. Iedereen is welkom en krijgt de mogelijkheid om even helemaal tot rust te komen en een dieper contact met zichzelf te ervaren. De ervaring leert dat mannen en vrouwen van alle leeftijden en achtergronden, met en zonder beperkingen, met of zonder partnerrelatie zich verder kunnen ontwikkelen tijdens een workshop.

Vraag           : Gaan we de hele tijd knuffelen?

Antwoord   : Nee hoor, we doen nog veel meer. De workshop is opgebouwd uit verschillende onderdelen en oefeningen waarin je leert contact te maken met jezelf en met een ander. Soms raken we elkaar aan en soms juist helemaal niet. Het laatste deel van de workshop wordt er wel geknuffeld.

Vraag           : Wat moet ik doen als ik me onprettig voel of emotioneel word?

Antwoord   : Het kan gebeuren dat je een oefening heel spannend vindt of dat er ineens emoties opspelen, dat mag er allemaal zijn. Of het nou gebeurt tijdens een groepsoefening, een individuele oefening of een tweetaloefening, meld het even aan je oefenpartner en aan een van de workshopbegeleiders. Er wordt altijd een prettige oplossing gevonden en als het nodig is kan je even met een van de begeleiders tot rust komen in de andere ruimte.

Vraag           : Kan ik me alleen inschrijven of moet ik samen met iemand komen?

Antwoord   : Je kunt je alleen inschrijven en je mag ook samen met iemand komen. We doen individuele oefeningen, oefeningen met tweetallen en met de hele groep. Tijdens de oefeningen wordt af en toe gewisseld van oefenpartner en wij zorgen voor een even aantal deelnemers in de groep zodat je altijd een tweetal kunt vormen.

Vraag           : Moet ik mannen en vrouwen aanraken en knuffelen tijdens de workshop?

Antwoord   : Er zullen mannen en vrouwen aan de workshop deelnemen, en in principe is het de bedoeling dat iedereen samen aan de oefeningen deelneemt. Je mag tijdens de workshop altijd je grenzen en behoeftes aangeven. We doen ook een oefening om deze vaardigheid te trainen. Als er voor de workshop dingen zijn die je met de workshopbegeleider(s) wilt bespreken – of je wilt een specifieke workshop voor een specifieke doelgroep aanvragen – bel of e-mail even.

Vraag           : Wat gebeurt er als ik opgewonden raak tijdens de workshop?

Antwoord   : Dat kan gebeuren, maar daar wordt niet op ingegaan. Als het nodig is kunnen we een korte pauze voor je inlassen. Om een veilige en prettige omgeving te creëren zullen we bij ongepast gedrag of ongepaste verzoeken de betreffende deelnemer direct verzoeken de workshop te verlaten.

KOSTEN & LOCATIE

  • De workshops van 2 uur kosten € 30 p.p.
  • Lutmastraat 209A, 1074 TW Amsterdam. Bekijk de ruimte op www.Lutmastraat209a.nl

KLEDING

  • Draag een comfortabele lange (jogging)broek
  • Draag een comfortabel shirt met (lange) mouwen en een goed sluitend boordje
  • Extra sokken en pantoffels zijn aanwezig
  • Je kunt je voor en na de les omkleden

AANMELDEN

In de lesagenda hieronder kan je zelf lessen boeken. Klik op een beschikbare les, maak je eigen account aan en bevestig je boeking. We hebben beperkte deelnemersruimte dus ben je na aanmelding toch verhinderd, verwijder dan je boeking uiterlijk 2 uur voordat de les begint. Dan kan iemand anders zich in jouw plaats aanmelden of van de wachtlijst worden doorgeschoven.

We adviseren je om 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Dan heb je tijd om je om te kleden en kan de workshop op tijd starten en eindigen.