Warme Handen op Pijnlijk Lichaam

MET RONI GILBOA

2018

LEPELTJE LEPELTJE – AMSTERDAM

Data Cursus Prijs Early-Bird-prijs vóór … … 2018
… … t/m … … 2018 Warme Handen €  … €  …
… … t/m … … 2018 Begeleide Studiesessie €  … €  …
  Warme Handen & Begeleide Studiesessie € … € …
Combi-Kortingsprijs Beginners & Gevorderd € … € …

Cursus incl. Ochtendritueel, Ontbijt & Thai Yoga Massage onderwijs)

 

DATA & PRIJZEN WORDEN BINNENKORT TOEGEVOEGD.
STUUR EEN E-MAIL NAAR INFO@LEPELTJELEPELTJE.COM OM BERICHT TE ONTVANGEN WANNEER DATA & PRIJZEN BEKEND ZIJN.


nederlandse-engelse-vlagSwitch to English website.

In de periode van 2018 komt Roni Gilboa naar Amsterdam voor cursussen “Warm Hands on an Aching Body”. Therapeutische Aanraaktechnieken voor behandeling van mensen die vechten tegen kanker.

Deze cursus is toegewijd aan het begrijpen en beoefenen van geïntegreerde palliatieve zorg voor mensen met kanker door middel van aanraaktherapie.

15747761_739176726220926_8434688524771596574_n-kopie-kopie

In deze cursus zullen we eerlijk en zonder angst praten over problemen die kenmerkend zijn voor de oncologie-omgeving. Wat is kanker? Wat gebeurt er met het lichaam als kanker toeslaat? Wat zijn de emotionele, mentale en spirituele aspecten? Wat zijn de standaard en innovatieve behandelingen in de conventionele geneeskunde? Wat zijn hun bijwerkingen? Wat zijn de fasen die kankerpatiënten ervaren? Wat is palliatieve zorg?

illustration_1-kopieDaarnaast is de cursus vooral gebaseerd op de praktische praktijk van aanraaktherapie-technieken die van toepassing zijn op de oncologische omgeving, de behandeling van diverse bijwerkingen, trauma, pijnmanagement, gebrek aan slaap, neuropathie enz. Hoewel deze technieken diep geworteld zijn in traditionele Thaise Massage en Thaise Acupressuur, onderzoeken we in deze cursus de fascinerende en intrigerende kansen die zich voordoen wanneer deze tradities interageren met de modernere methoden van Shiatsu en fascia  (bindweefsel) manipulatie.

We oefenen aandachtige aanwezigheid, therapeutische bedoeling en flexibiliteit, we navigeren door de integratieve aanpak, we zullen dansen, mediteren, Chi Gong oefenen en we zullen onze eigen therapeutische houding onderzoeken wanneer wij levensbedreigende ziekte tegenkomen.

De cursus bevat een optelsom van meer dan acht jaar kennis en ervaring. Deze is opgedaan bij behandeling van duizenden patiënten in het ziekenhuis en bij de gemeenschapskliniek, op bewijs gebaseerde behandelingen aangesloten bij Memorial Sloan Kettering Kankercentrum in New York, en de inzichten van haar leraren door de jaren heen.

Ze brengt persoonlijke dank uit aan Roey Tzuk, Noam Tyroler, David Lutt, Tomer Bashan, Chris Mcalister, Pichest Boonthumme, Sharon Azran, Adi Karmil en haar patiënten en studenten die haar nederigheid bijbrengen.

WE ZULLEN DE VOLGENDE THEORETISCHE EN PRAKTISCHE ONDERWERPEN BEHANDELENillustration_2-1

• Wat is kanker?
• Hoe beïnvloedt het lichaam, geest, ziel en hart van een patiënt?
• Wat is mijn therapeutische houding?
• De “do’s” en “don’t’s” – contra-indicaties en basisprincipes voor de behandeling van kankerpatiënten
• Conventionele geneeskundebehandeling en bijwerkingen
• Palliatieve zorg – De vijf stadia van verdriet – De helingscrisis
• De toekomst van conventionele kankerzorg
• Praktische toepassingen in de oncologie omgeving
• Herontdekking, herzien en aanpassing van onze therapeutische hulpmiddelen.
• Aarding en intentie – van “vechten of vluchten” naar “rusten en verwerken”
• Aandachtige aanwezigheid – leer hoe je effectief kunt zijn en kunt ondersteunen bij verlichting van pijn, ongemakken en bijwerkingen, en de lichaamseigen helende krachten kunt helpen versteken

RONI GILBOA

roni-gilboaRoni Gilboa is Shiatsu- en Thai Massage therapeut door opleiding, en door de jaren heen heeft zij andere technieken zoals Osteothai en Fascia in haar gereedschapskist geïntegreerd. Tussen de jaren 2007-2017 is zij betrokken geweest bij het Yuri Shtern Holistic Care Center voor mensen met kanker in Jeruzalem, als therapeut en als directeur van de liefdadigheid. In deze periode heeft zij het trainingsprogramma van het Centrum ontwikkeld voor therapeuten die verschillende disciplines beoefenen en sinds 2007 heeft zij ook aanraaktherapie-technieken onderwezen. Zij heeft ruime ervaring met het behandelen van mensen met kanker in verschillende omgevingen zoals het ziekenhuis, een community clinic en haar eigen privé-praktijk .

In haar vrije tijd is  Roni ook een zeeman (eigenlijk zeevrouw), ze houdt ervan om te verkennen, te wandelen en geniet van muziek en Roger Federer tennis zien spelen.

DAGSCHEMA – “WARME HANDEN” MASSAGE CURSUSimg_7164s

Het weekendschema op zaterdag & zondag is als volgt

 • 08.00 – 08.30 Ochtendroutine
 • 08.30 – 09.30 Ontbijt (incl.)
 • 09.30 – 13.00 Massage-onderwijs
 • 13.00 – 15.00 Lunch en rusten
 • 15.00 – 18.30 Massage-onderwijs

Het door-de-weekse schema op maandag t/m vrijdag is als volgt

 • 08.00 – 08.30 Ochtendroutine
 • 08.30 – 09.30 Ontbijt (incl.)
 • 09.30 – 12.30 Massage-onderwijs
 • 12.30 – 14.30 Lunch en rusten
 • 14.30 – 17.00 Massage-onderwijs

DRESSCODE EN MEE BRENGEN

 • Draag een comfortabele lange (jogging) broek
 • Draag een comfortabel shirt met (lange) mouwen en een goed sluitend boordje
 • Breng je eigen pen en papier mee

Je kunt je voor en na de les omkleden. Massagematten, kussens en cursushandboeken zijn aanwezig.

Na completering van de cursus ontvangen de studenten een certificaat van deelname.

Deze cursus is geschikt voor volledige beginners en mensen met (enige) ervaring in Thai Yoga massage, naasten van mensen met kanker, behandelaars en anderen die iets wil leren over het begrijpen en beoefenen van ondersteunende zorg door middel van aanraaktherapie.

Ruimte is beperkt! Registratie is noodzakelijk!

img_7201s

BEGELEIDE STUDIESESSIES

We bieden een unieke mogelijkheid voor de mensen die de cursus hebben afgerond om deel te nemen aan Begeleide Studiesessies. In deze sessie wordt je begeleid in:

 • patiënt intake-voorbereiding
 • behandelplan
 • behandeling
 • nabespreking van de behandeling

Roni zal deze sessies begeleiden en de studenten voor, tijdens en na elke studiesessie-behandeling adviseren. De deelnemers leren de directe toepassingen van realistische therapeutische situaties kennen. Daarnaast krijgen ze de mogelijkheid om de verworven kennis uit de cursus in de praktijk toe te passen.

Wij adviseren om minstens twee sessie bij te wonen – één sessie in de rol van ‘therapeut’ en één in de rol van ‘patiënt’. Op deze manier kan je beide kanten van de Warm Hands behandeling volledig ervaren.

Kosten: € … per sessie.

De ruimte voor de Begeleide Studiesessies is beperkt, dus een registratie is nodig. De huidige registratiemogelijkheden zijn:

In de onderstaande agenda kan je je cursus boeken. Klik op de cursus/ studiesessie maak je eigen account aan en bevestig je boeking.

DATA & PRIJZEN WORDEN BINNENKORT TOEGEVOEGD.
STUUR EEN E-MAIL NAAR INFO@LEPELTJELEPELTJE.COM OM BERICHT TE ONTVANGEN WANNEER DATA & PRIJZEN BEKEND ZIJN.